marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Ericsson bo razvijal sistem HSDPA v Maleziji


17.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Malezijski operater Maxis je izbral Ericsson za širitev svojega omrežja 3G in njegovo nadgradnjo v sistem HSDPA.

Maxis in Ericsson sta se s tem podaljšala tudi pogodbo za sodelovanje pri upravljanju storitev, o katerem sta se že dogovorila v letošnjem letu.

Ericsson bo po novem odgovoren za celotno delovanje in upravljanje 3G radijskega omrežja malezijskega operaterja.

S to pogodbo, ki spada v drugo fazo razvojnih načrtov malezijskega operaterja, bo Ericsson skrbel za oskrbo večine delov za razvoj infrastrukture operaterjevega radijskega omrežja. Ericsson bo poskrbel tudi za nadgradnjo s sistemom HSDPA, ki bo operaterju Maxis omogočil, da bo ponudil bolj napredne mobilne širokopasovne storitve, usmerjene k boljši uporabniški izkušnji in povečanju kapacitet sistema. Ericsson je namreč že razvil prvo fazo 3G omrežja, prav tako pa že skrbi za delovanje in vzdrževanje njegovega obstoječega 3G sistema.

Edward Ying, zadolžen za implementacijo sistemov v Maxisu, pravi: »Že od začetka dajemo velik poudarek temu, da ponujamo kakovostno 3G omrežje in storitve znotraj območij z visoko zmogljivimi prenosi podatkov. Sedaj moramo razširiti omrežje 3G na nova območja in nove uporabnike. Ericsson se je izkazal s svojo neprecenljivo pomočjo pri vzpostavljanju novih 3G storitev, zato smo prepričani, da bomo dosedanje partnerstvo v drugi fazi, torej pri implementaciji 3G programov, še okrepili.«

Jan Signell, predsednik Ericssona za Jugovzhodno Azijo in direktor Ericsson Malaysia, pravi: »Ta pogodba krepi trdno partnerstvo med Ericssonom in Maxisom. Ekipi obeh podjetij sta v zadnjih dveh letih tesno sodelovali in dosegli velik napredek pri pokrivanju 3G omrežja uporabnikom Maxisa.«

HSDPA, ki je naslednji korak razvoja sistema WCDMA, omogoča prenos hitrosti podatkov do 14 Mbps, ima dvakrat večjo kapaciteto sistema, pri čemer ni potreben dodaten radijski spekter ali dodatna pokritost z radijskim omrežjem.

Ericsson na podlagi svojega neprestanega tehnološkega razvoja oblikuje prihodnost mobilnih in širokopasovnih internetnih komunikacij. Z zagotavljanjem inventivnih rešitev v več kot 140 državah soustvarja najmočnejša komunikacijska podjetja na svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki