marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Embalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke


23.06.2021
Objavil: Dare Gliha

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

Ker večina elektronskih naprav prihaja v kartonski embalaži, ki ravno tako negativno vpliva na okolje, če ni pravilno reciklirana, je potrebno spremeniti tudi način pakiranja.

S tem v mislih je Samsung že lansko leto predstavil okolju prijazno embalažo za izbrane modele televizorjev. Tako lahko uporabniki embalažo izbranih Samsung televizorjev enostavno pretvorijo v hišico za hišne ljubljenčke, polico za knjige ali stojalo za pisarniški material.

Samsung je sedaj uporabnike še dodatno spodbudil h kreativnim in trajnostnim rešitvam, tako da je v sodelovanju z nizozemskim umetnikom, bolj znanim kot Papersmith, razvil kampanjo Mali svet. V sodelovanju so ustvarili posebno kartonsko embalažo, ki s pomočjo matrice omogoča, da jo uporabniki enostavno upciklirajo - jo preoblikujejo v dekorativne modele stavb, živali in rastlin. Uporabniki po vsem svetu lahko pri kampanji sodelujejo tudi tako, da si iz spleta prenesejo eno od dvanajstih brezplačnih matric iz kampanje Mali svet, ustvarijo svoje modele in jih delijo na družbenih omrežjih s ključnikom #ReimagineABetterPlanet.

Zavezanost družbe Samsung k ozaveščanju o trajnosti presega okolju prijazno embalažo. Med drugim Samsung za televizorje nudi tudi najnaprednejše daljinske upravljalnike na sončno energijo. Daljinski upravljalniki, ki so zasnovani z 28 % reciklirane gume, med proizvodnjo znatno zmanjšajo tudi emisije ogljikovega dioksida in drugih škodljivih plinov. Daljinski upravljalniki so šele začetek - Samsung želi v bližnji prihodnosti razširiti svoj portfelj izjemnih okolju prijaznih naprav, izdelanih iz recikliranih materialov.

Samsung je v tem mesecu na družbenih omrežjih in spletni strani še dodatno izpostavil obstoječo paleto programov, pobud in naprav, ki podpirajo okoljsko trajnost, vključno s programoma Galaxy Upcycling in Galaxy Upcycling at Home, ki spodbujata prenastavitev starejših pametnih telefonov. Namreč, starejše pametne telefone lahko prenastavimo tako, da postanejo IoT naprave, s tem pa zmanjšamo porabo pomnilniških čipov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki