marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

Embalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke


23.06.2021
Objavil: Dare Gliha

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

Ker večina elektronskih naprav prihaja v kartonski embalaži, ki ravno tako negativno vpliva na okolje, če ni pravilno reciklirana, je potrebno spremeniti tudi način pakiranja.

S tem v mislih je Samsung že lansko leto predstavil okolju prijazno embalažo za izbrane modele televizorjev. Tako lahko uporabniki embalažo izbranih Samsung televizorjev enostavno pretvorijo v hišico za hišne ljubljenčke, polico za knjige ali stojalo za pisarniški material.

Samsung je sedaj uporabnike še dodatno spodbudil h kreativnim in trajnostnim rešitvam, tako da je v sodelovanju z nizozemskim umetnikom, bolj znanim kot Papersmith, razvil kampanjo Mali svet. V sodelovanju so ustvarili posebno kartonsko embalažo, ki s pomočjo matrice omogoča, da jo uporabniki enostavno upciklirajo - jo preoblikujejo v dekorativne modele stavb, živali in rastlin. Uporabniki po vsem svetu lahko pri kampanji sodelujejo tudi tako, da si iz spleta prenesejo eno od dvanajstih brezplačnih matric iz kampanje Mali svet, ustvarijo svoje modele in jih delijo na družbenih omrežjih s ključnikom #ReimagineABetterPlanet.

Zavezanost družbe Samsung k ozaveščanju o trajnosti presega okolju prijazno embalažo. Med drugim Samsung za televizorje nudi tudi najnaprednejše daljinske upravljalnike na sončno energijo. Daljinski upravljalniki, ki so zasnovani z 28 % reciklirane gume, med proizvodnjo znatno zmanjšajo tudi emisije ogljikovega dioksida in drugih škodljivih plinov. Daljinski upravljalniki so šele začetek - Samsung želi v bližnji prihodnosti razširiti svoj portfelj izjemnih okolju prijaznih naprav, izdelanih iz recikliranih materialov.

Samsung je v tem mesecu na družbenih omrežjih in spletni strani še dodatno izpostavil obstoječo paleto programov, pobud in naprav, ki podpirajo okoljsko trajnost, vključno s programoma Galaxy Upcycling in Galaxy Upcycling at Home, ki spodbujata prenastavitev starejših pametnih telefonov. Namreč, starejše pametne telefone lahko prenastavimo tako, da postanejo IoT naprave, s tem pa zmanjšamo porabo pomnilniških čipov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki