marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

slikaSlika prvega enopalčnega nubiinega telefona s 35-milimetrsko kamero
15.09.2023

ZTE je edinstven zaradi uporabe 35-milimetrskega objektiva na glavnih kamerah nekaterih svojih paradnih konjev, kot sta nubia Z50S Pro in pred njim Axon 40 Ultra. In zdi se, da namerava podjetje narediti naslednji korak in ponuditi 35-milimetrski fotoaparat s tipalom velikosti enega palca.

članki

Embalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke


23.06.2021
Objavil: Dare Gliha

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

Ker večina elektronskih naprav prihaja v kartonski embalaži, ki ravno tako negativno vpliva na okolje, če ni pravilno reciklirana, je potrebno spremeniti tudi način pakiranja.

S tem v mislih je Samsung že lansko leto predstavil okolju prijazno embalažo za izbrane modele televizorjev. Tako lahko uporabniki embalažo izbranih Samsung televizorjev enostavno pretvorijo v hišico za hišne ljubljenčke, polico za knjige ali stojalo za pisarniški material.

Samsung je sedaj uporabnike še dodatno spodbudil h kreativnim in trajnostnim rešitvam, tako da je v sodelovanju z nizozemskim umetnikom, bolj znanim kot Papersmith, razvil kampanjo Mali svet. V sodelovanju so ustvarili posebno kartonsko embalažo, ki s pomočjo matrice omogoča, da jo uporabniki enostavno upciklirajo - jo preoblikujejo v dekorativne modele stavb, živali in rastlin. Uporabniki po vsem svetu lahko pri kampanji sodelujejo tudi tako, da si iz spleta prenesejo eno od dvanajstih brezplačnih matric iz kampanje Mali svet, ustvarijo svoje modele in jih delijo na družbenih omrežjih s ključnikom #ReimagineABetterPlanet.

Zavezanost družbe Samsung k ozaveščanju o trajnosti presega okolju prijazno embalažo. Med drugim Samsung za televizorje nudi tudi najnaprednejše daljinske upravljalnike na sončno energijo. Daljinski upravljalniki, ki so zasnovani z 28 % reciklirane gume, med proizvodnjo znatno zmanjšajo tudi emisije ogljikovega dioksida in drugih škodljivih plinov. Daljinski upravljalniki so šele začetek - Samsung želi v bližnji prihodnosti razširiti svoj portfelj izjemnih okolju prijaznih naprav, izdelanih iz recikliranih materialov.

Samsung je v tem mesecu na družbenih omrežjih in spletni strani še dodatno izpostavil obstoječo paleto programov, pobud in naprav, ki podpirajo okoljsko trajnost, vključno s programoma Galaxy Upcycling in Galaxy Upcycling at Home, ki spodbujata prenastavitev starejših pametnih telefonov. Namreč, starejše pametne telefone lahko prenastavimo tako, da postanejo IoT naprave, s tem pa zmanjšamo porabo pomnilniških čipov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki