marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nadgradnja mobilne aplikacije za spremljanje računa za elektriko


11.06.2014
Objavil: Thomas Bergant

V Elektru Celje Energija (ECE), hčerinski družbi Elektra Celje, ki skrbi za prodajo električne energije, zemeljskega plina in lesne biomase, so v letu 2013 javnosti predstavili mobilno aplikacijo za pametne telefone ECE mobil. Aplikacija, s katero upravljamo domači račun za elektriko, je sedaj doživela nadgradnjo in je uporabniku še prijaznejša.

Novosti je možno strniti v 2 sklopa. Prvi uporabniku lajša upravljanje pogodbe za električno energijo; omogoča namreč spremembo vrste obračuna, načina plačila, dodajanje merilnih mest ali prehod med ponudbami z le nekaj dotiki po ekranu pametnega telefona.

Drugi sklop prinaša funkcionalnost, ki jo je večina uporabnikov težko pričakovala – OPOMNIK ZA JAVLJANJE STANJA ŠTEVCA. Z vklopom omenjene funkcije aplikacija uporabnika pravočasno obvesti, da je treba odčitati in z nekaj dotiki ekrana posredovati števčno stanje, da lahko dobavitelj pripravi mesečno položnico po dejanski porabi in ne pavšalu. Javljanje odčitkov po telefonu ali elektronski pošti tako ni več potrebno.

»Z verzijo aplikacije ECE mobil 1.1 uporabniku predajamo orodje, ki ga je veselje uporabljati, hkrati pa nudi dejanski prihranek časa in hitre informacije o domačem računu za elektriko. Z rastjo števila daljinsko merjenih števcev bodo informacijske storitve, kot je ECE mobil, prihajale vse bolj do izraza,« je nadgradnjo aplikacije komentiral direktor ECE, mag. Mitja Terče.

Mobilna aplikacija odjemalcu ECE poleg omenjenih novosti zagotavlja javljanje stanja števca, analizo porabe, vpogled v zapadlost računov in preprost dostop do informacij o pogodbi. Ostale funkcije so namenjene vsem lastnikom pametnih telefonov, saj omogočajo izračun porabe električnih naprav v gospodinjstvu, pregled lokacij polnilnic za električna vozila in kontaktne podatke o ECE. Aplikacijo je do sedaj preneslo in naložilo že več kot 6.000 uporabnikov.

Lastniki pametnih telefonov večinoma že poznajo možnost pretoka aplikacij iz Google Play in App Store, kjer je aplikacija na voljo. Prenos in namestitev sta preprosta, aplikacija pa je brezplačna.

Načrti za različico ECE mobil 2.0 predvidevajo združitev vseh energentov v eni aplikaciji, kar bi uporabniku omogočalo optimalen pregled nad energenti v gospodinjstvu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki