marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Ekosistem HMS dosegel nov mejnik


10.08.2020
Objavil: Dare Gliha

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

Huawei že več kot 30 let tesno sodeluje s partnerji v želji po zagotovitvi boljše digitalne povezanosti ljudi in skupnosti po celem svetu. Pri Huaweiu zagovarjajo vidik, da v svetu, ki vedno bolj sloni na digitalnih tehnologijah, nihče ne bi smel ostati zadaj. Zato ves čas spodbujajo inovativne razvijalce k uporabi ekosistema HMS za razvoj boljše in pametnejše digitalne izkušnje za uporabnike. Huawei je že pred časom začel s posebnim pospeševalnikom Shinning Star s skladom milijarde ameriških dolarjev za podporo razvijalcem, program pa je do zdaj pomagal razviti že več kot 10.000 aplikacij.

»AppGallery, Huaweieva uradna platforma za distribucijo aplikacij, je dostopna v več kot 170 državah in regijah sveta. S takšno pokritostjo upamo, da nam bo uspelo deliti lokalne digitalne inovacije s celim svetom. Želimo si, da bi vsaka inovativna aplikacija, ki jo razvijajo naši globalni partnerji, dosegla vseh 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav,« je dejal Zhang Ping'an, predsednik oddelka za potrošniške storitve v oblaku pri podjetju Huawei Consumer BG. Visokokakovostne storitve in vsebino pa so uporabnikom po celem svetu že prinesle tudi številne Huaweieve aplikacije, kot so Huawei Video, Huawei Music in Huawei Reader.

Z inovativnimi storitvami, kot je rešitev Quick Apps, ki omogoča uporabo aplikacij z enim samim klikom in brez njihove namestitve, je Huawei uporabnikom omogočil tudi pametnejšo in priročnejšo uporabniško izkušnjo digitalnega življenja. Vse to sloni na platformi Huawei Ability Gallery, ki jo poganja tehnologija Huawei AI in je zasnovana tako, da zlasti manj veščim uporabnikom pomaga pri uporabi različnih storitev in s tem uporabniško izkušnjo dvigne še stopničko višje. Tako na primer poskrbi za predloge aplikacij, za katere oceni, da jih uporabnik v danem trenutku potrebuje, prikaz uporabniku zanimive vsebine in pametnih kartic z različnimi informacijami, od vremena do bližnjih znamenitosti na zemljevidu.

Huawei je za razvijalce in partnerje odklenil platformo HMS Core in jim dal na voljo svoje čipe, naprave in zmogljivosti v oblaku, s tem pa omogočil dostop do orodij za strojno učenje (Machine Learning Kit), platforme umetne inteligence HiAI, pogona za rešitve v razširjeni resničnosti (AR Engine) ter drugih. Nova različica platforme HMS Core z oznako 5.0, ki je že dostopna, pa dodatno odklepa zmožnosti Huaweieve programske in strojne opreme za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pri tem velja poudariti, da Huawei prek storitve AppGallery Connect razvijalcem po celem svetu ponuja popolno podporo pri razvoju njihovih aplikacij in inovacij.

Trenutno obratuje šest regijskih centrov za ekosistem HMS, inovacije na tehnološkem področju in področju razvoja aplikacij pa Huawei spodbuja prek programov DigiX Lab, Huawei Developers, Huawei Developer Day in drugih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki