marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Več kot 175 milijonov Evropejcev pripravljenih na plačevanje z nosljivimi napravami


28.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Četrtina (24%) Evropejcev se po novih podatkih Mastercarda nadeja začetka uporabe brezstičnega plačevanja “tap and go” s pametno uro, zapestnico, obeskom za ključe ali drugimi nosljivimi napravami za plačevanje. Brezstično plačevanje s karticami Mastercard in Maestro se je lani povečalo za 145%. Ob tem uspehu lahko vidimo, da so mnogi Evropejci pripravljeni raziskovati nove načine plačevanja.

Te številke prihajajo ravno v času, ko je vodilna nizozemska banka ABN AMRO začela preizkušati plačevanje z nosljivimi napravami. Hkrati z nadaljevano rastjo brezstičnega plačevanja se zmanjšujejo tudi ovire. Najbolj se je zmanjšala zaskrbljenost glede prevar (-24%). Gledano po lokalnih trgih se je zaskrbljenost glede prevar najbolj zmanjšala na Nizozemskem (-41%), v Španiji (-33%) ter v Združenem kraljestvu (-31%), kar utrjuje zaupanje v Mastercardovo brezstično tehnologijo.

Banke po vsej Evropi sodelujejo z Mastercardom, da bi ponudile nove načine brezstičnega plačevanja. ABN AMRO je ena prvih bank, ki bo omogočila mednarodno plačevanje z nosljivo napravo, ki je vezana na transakcijski račun. V pilotnem projektu sodeluje 500 strank različnih starostnih skupin, ki bodo preizkušali kako je opravljati brezstična plačila s prstanom, uro, zapestnico ali obeskom za ključe. (Video prispevek o začetku pilotnega projekta si lahko ogledate tukaj.)

»Evropa je vodilna na svetu v brezstičnem plačevanju in njegov izjemen uspeh je ustvaril povpraševanje po še bolj priročnih načinih plačevanja,« je dejal Paolo Battiston, izvršni podpredsednik Digital Payments & Labs Europe pri Mastercardu. »Zaupanje kupcev v brezstično plačevanje je večje kot kdajkoli in kaže, da so uporabniki s preizkušanjem brezstičnega plačevanja s povezanimi napravami pripravljeni narediti še en korak naprej. Pilotni projekti, kot je ta na Nizozemskem, bodo potrošnike opolnomočili za digitalno ekonomijo.«

Mastercard nadaljuje sodelovanje s trgovci, da bi pomagal doseči pričakovanja glede plačevanja z nosljivimi napravami. V Evropi beležijo 42% rast števila prodajnih mest, ki sprejemajo brezstična plačila. Rezultat tega je, da je 38% vseh transakcij v trgovinah že brezstičnih. Nizozemska predstavlja odličen preizkusni poligon za plačevanje z nosljivimi napravami, saj že 80% terminalov v tej državi podpira brezstična plačila. Po podatkih ABN AMRO je že več kot 50% plačil na Nizozemskem opravljenih brezstično.

»Z jasnimi pričakovanji uporabnikov in novo tehnologijo, ki je na voljo danes, je prišel čas, da opustimo nepraktične načine plačevanja ter sprejmemo boljšo izkušnjo, ki jo omogoča plačevanje z nosljivimi napravami,« je dejala Yvonne Duits, produktna vodja za plačila pri ABN AMRO. »Prizadevamo si, da naredimo stvari za uporabnike priročne in vsakomur ponudimo način plačevanja, ki ustreza njegovim potrebam in željam. Ta pilotni projekt je dokaz za to.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki