marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

slikaSamsung Internet 15.0 Beta zagotavlja še več zasebnosti
21.07.2021

Samsung je izdal beta različico Samsung Internet 15.0, ki predstavlja nove funkcije za olajšanje življenja uporabnikov in nadaljnjo zaščito uporabniških podatkov z izboljšanimi funkcijami zasebnosti.

slikaXiaomi prvič v zgodovini na drugem mestu najbolj prodajanih pametnih telefonov na svetu
19.07.2021

Znamka pametnih telefonov Xiaomi je po podatkih vodilnega podjetja za analitike na svetovnem tehnološkem trgu Canalys, v drugem kvartalu 2021 zasedla 2. mesto po priljubljenosti pametnih telefonov med kupci po vsem svetu. Prvič v zgodovini se je Xiaomi zavihtel tik pod vrh lestvice najboljših, s 17 % deležem in 83 % medletno rastjo ter s tem premagal tudi konkurenčni Apple.

slikaExynos 2200 bo hitrejši kot Snapdragona 895
16.07.2021

Samsungov Exynos 2200 se je pred kratkim pojavil na 3DMarkovem preizkusu Wild Life in dosegel impresivnih 8134 točk. To je precej nad Snapdragonom 888, še pomembneje pa je, da je ta rezultat tudi višji od prihajajočega Snapdragona, ki naj bi se imenoval Snapdragon 895.

članki

Parkiranje preko sistema CarPlay


19.02.2021
Objavil: Thomas Bergant

Tehnološko podjetje EasyPark je razvilo prvo aplikacijo za parkiranje, ki omogoča parkiranje na ulici prek sistema Apple CarPlay. Aplikacija po celem svetu omogoča tako plačevanje parkirnine kot polnjenje električnega vozila brez uporabe pametnega telefona ali denarnice.

EasyPark je švedsko hitro rastoče in vodilno tehnološko podjetje, ki voznikom pomaga poiskati parkirno mesto ter upravljati parkiranje in polnjenje električnega vozila. Njihova tehnologija pomaga podjetjem, upravljavcem in mestom z administracijo parkiranja, načrtovanjem in upravljanjem v več kot 2.200 mestih in 20 državah.

Tehnologija Apple CarPlay s prvo aplikacijo za parkiranje na ulici tako za službena kot zasebna vozila
80 odstotkov vseh na novo prodanih avtomobilov je opremljenih s tehnologijo Apple CarPlay, ki na preprost način neposredno v avtomobil prinaša širok nabor aplikacij Apple.
Vodilna aplikacija za parkiranje za pametne telefone in avtomobile EasyPark omogoča polnjenje električnega vozila, iskanje prostih parkirnih mest za tako zasebna plačila parkirnine kot plačila prek poslovnega računa. Poslovni račun prek vmesnika EasyPark omogoča podjetjem pregled vseh računov parkirnin zaposlenega na enem mestu.

Plačevanje parkirnine in polnjenje električnega vozila s klikom na zaslon v vozilu
Z najnovejšo aplikacijo podjetja EasyPark za plačevanje parkirnine ni potrebna gotovina, kreditna kartica, niti pametni telefon, čeprav mora biti telefon še vedno povezan z avtomobilom.
Johan Birgersson, izvršni direktor skupine EasyPark, pravi, da skupina vidi velik potencial v razpoložljivosti aplikacije na dodatni platformi Apple. Direktor dodaja, da je aplikacija EasyPark bila v ospredju razvoja aplikacij za naprave iOS, kar za njih pomeni naravno evolucijo. Potencial, ki izhaja iz upravljanja aplikacije v glavni enoti avtomobila, je odličen in bo zelo verjetno pomenil dodatne korake napredovanja inovacije. V podjetju so tako upravičeno prepričani, da bodo njihovi uporabniki cenili tudi možnost uporabe vmesnika, ki je v večji velikosti neopazno povezan.

Aplikacija EasyPark z največjo pokritostjo v Evropi
Rešitev Apple CarPlay je bila pred sodelovanjem s podjetjem EasyPark večinoma povezana z zabavo, glasbo in navigacijo. Funkcija za parkiranje pa aplikaciji dodaja novo komponento.
Aplikacija EasyPark se ponaša tudi z dejstvom, da nudi največjo pokritost v Evropi, uporabnikom pa omogoča plačevanje parkirnine in polnjenje električnih vozil po celem svetu.

Švedsko podjetje že razmišlja o novih razsežnostih aplikacije
Aplikacija EasyPark prav tako vidi velik potencial v nadaljnji digitalizaciji avtomobila, parkiranja in prometa na splošno. Če vzamemo analogna okolja oziroma okolja brez internetne povezave kot to tradicionalno velja za notranjost avtomobila, jih digitaliziramo in povežemo z internetom, se odpre širok nabor možnosti. Primer digitalizacije je način, na katerega mestom in upravljavcem parkiranja zagotavljamo svojo »nadzorno ploščo za parkiranje«, ki združuje in vizualizira podatke o parkiranju, dodaja Birgersson.

O skupini EasyPark
Njihove nagrajene pametne storitve vse od leta 2001 pomagajo voznikom poiskati in plačati parkirni prostor, ki ga danes lahko najdejo v več kot 2.200 mestih v 20 državah. A njihovo poslanstvo se ne ustavi pri tem. Gledano širše, inovativna tehnologija pomaga podjetjem, upravljavcem in mestom pri upravljanju, načrtovanju in organizaciji parkirišč. Skupina EasyPark poenostavlja urbano življenje – z vsakim parkirnim mestom, korak za korakom.

Za več informacij obiščite www.easyparkgroup.com in www.easypark.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki