marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

Parkiranje preko sistema CarPlay


19.02.2021
Objavil: Thomas Bergant

Tehnološko podjetje EasyPark je razvilo prvo aplikacijo za parkiranje, ki omogoča parkiranje na ulici prek sistema Apple CarPlay. Aplikacija po celem svetu omogoča tako plačevanje parkirnine kot polnjenje električnega vozila brez uporabe pametnega telefona ali denarnice.

EasyPark je švedsko hitro rastoče in vodilno tehnološko podjetje, ki voznikom pomaga poiskati parkirno mesto ter upravljati parkiranje in polnjenje električnega vozila. Njihova tehnologija pomaga podjetjem, upravljavcem in mestom z administracijo parkiranja, načrtovanjem in upravljanjem v več kot 2.200 mestih in 20 državah.

Tehnologija Apple CarPlay s prvo aplikacijo za parkiranje na ulici tako za službena kot zasebna vozila
80 odstotkov vseh na novo prodanih avtomobilov je opremljenih s tehnologijo Apple CarPlay, ki na preprost način neposredno v avtomobil prinaša širok nabor aplikacij Apple.
Vodilna aplikacija za parkiranje za pametne telefone in avtomobile EasyPark omogoča polnjenje električnega vozila, iskanje prostih parkirnih mest za tako zasebna plačila parkirnine kot plačila prek poslovnega računa. Poslovni račun prek vmesnika EasyPark omogoča podjetjem pregled vseh računov parkirnin zaposlenega na enem mestu.

Plačevanje parkirnine in polnjenje električnega vozila s klikom na zaslon v vozilu
Z najnovejšo aplikacijo podjetja EasyPark za plačevanje parkirnine ni potrebna gotovina, kreditna kartica, niti pametni telefon, čeprav mora biti telefon še vedno povezan z avtomobilom.
Johan Birgersson, izvršni direktor skupine EasyPark, pravi, da skupina vidi velik potencial v razpoložljivosti aplikacije na dodatni platformi Apple. Direktor dodaja, da je aplikacija EasyPark bila v ospredju razvoja aplikacij za naprave iOS, kar za njih pomeni naravno evolucijo. Potencial, ki izhaja iz upravljanja aplikacije v glavni enoti avtomobila, je odličen in bo zelo verjetno pomenil dodatne korake napredovanja inovacije. V podjetju so tako upravičeno prepričani, da bodo njihovi uporabniki cenili tudi možnost uporabe vmesnika, ki je v večji velikosti neopazno povezan.

Aplikacija EasyPark z največjo pokritostjo v Evropi
Rešitev Apple CarPlay je bila pred sodelovanjem s podjetjem EasyPark večinoma povezana z zabavo, glasbo in navigacijo. Funkcija za parkiranje pa aplikaciji dodaja novo komponento.
Aplikacija EasyPark se ponaša tudi z dejstvom, da nudi največjo pokritost v Evropi, uporabnikom pa omogoča plačevanje parkirnine in polnjenje električnih vozil po celem svetu.

Švedsko podjetje že razmišlja o novih razsežnostih aplikacije
Aplikacija EasyPark prav tako vidi velik potencial v nadaljnji digitalizaciji avtomobila, parkiranja in prometa na splošno. Če vzamemo analogna okolja oziroma okolja brez internetne povezave kot to tradicionalno velja za notranjost avtomobila, jih digitaliziramo in povežemo z internetom, se odpre širok nabor možnosti. Primer digitalizacije je način, na katerega mestom in upravljavcem parkiranja zagotavljamo svojo »nadzorno ploščo za parkiranje«, ki združuje in vizualizira podatke o parkiranju, dodaja Birgersson.

O skupini EasyPark
Njihove nagrajene pametne storitve vse od leta 2001 pomagajo voznikom poiskati in plačati parkirni prostor, ki ga danes lahko najdejo v več kot 2.200 mestih v 20 državah. A njihovo poslanstvo se ne ustavi pri tem. Gledano širše, inovativna tehnologija pomaga podjetjem, upravljavcem in mestom pri upravljanju, načrtovanju in organizaciji parkirišč. Skupina EasyPark poenostavlja urbano življenje – z vsakim parkirnim mestom, korak za korakom.

Za več informacij obiščite www.easyparkgroup.com in www.easypark.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki