marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Elektronsko črnilo v mobilnikih


23.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Hitachi in Casio sta predstavila mobilnike, ki za zunanji zaslon uporabljajo tehnologijo digitalnega črnila E-Ink. Zaslon tako prikazuje 96 različnih animacij, le-te pa so skorajda enake tiskanemu izpisu.

Tehnologija deluje na osnovi spreminjanja napetosti delcev, le-ti nato ob prekinitvi napetosti ostanejo na svojem mestu, posledično pa ta tehnologija za delovanje potrebuje zelo malo energije. Tudi vidljivost je odlična v vseh vremenskih pogojih, kot vidljivosti je 180 stopinj, glavna prednost pa je majhna poraba energije.

Hitachi je tako predstavil model W61H, ki bo uporabljal »Silhouette« zaslon (prikazoval bo animacije), zasnovan pa bo v obliki podobni steklenički parfuma. Casio bo predstavil serijo G'zOne, ki bo na zaslonu prikazovala preproste informacije, po izgledu pa ne bo tako revolucionaren kot Hitachijev model. Žal bodo novosti na voljo le na Japonskem.

E-Ink se očitno prebija v ospredje, kako hitro pa bodo tehnologijo uporabili tudi drugi proizvajalci, pa zanekrat še ni znano.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki