marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Elektronsko črnilo v mobilnikih


23.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Hitachi in Casio sta predstavila mobilnike, ki za zunanji zaslon uporabljajo tehnologijo digitalnega črnila E-Ink. Zaslon tako prikazuje 96 različnih animacij, le-te pa so skorajda enake tiskanemu izpisu.

Tehnologija deluje na osnovi spreminjanja napetosti delcev, le-ti nato ob prekinitvi napetosti ostanejo na svojem mestu, posledično pa ta tehnologija za delovanje potrebuje zelo malo energije. Tudi vidljivost je odlična v vseh vremenskih pogojih, kot vidljivosti je 180 stopinj, glavna prednost pa je majhna poraba energije.

Hitachi je tako predstavil model W61H, ki bo uporabljal »Silhouette« zaslon (prikazoval bo animacije), zasnovan pa bo v obliki podobni steklenički parfuma. Casio bo predstavil serijo G'zOne, ki bo na zaslonu prikazovala preproste informacije, po izgledu pa ne bo tako revolucionaren kot Hitachijev model. Žal bodo novosti na voljo le na Japonskem.

E-Ink se očitno prebija v ospredje, kako hitro pa bodo tehnologijo uporabili tudi drugi proizvajalci, pa zanekrat še ni znano.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki