marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Dvosmerni razvoj pametnih mobilnikov


22.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

LG Mobile je predstavil novo smer razvoja pametnih mobilnikov, saj je že napovedani družini mobilnih telefonskih aparatov, temelječih na operacijskem sistemu Windows Mobile, dodal še modele, ki bodo zgrajeni na odprtokodni platformi Google Android. Prvi model te vrste bo LG-GW620, ki bo na evropski trg prišel proti koncu leta.

LG Mobile z mobilniki s platformo Android načrtuje utrditev svojega dominantnega položaja na rastočem trgu pametnih mobilnih telefonskih aparatov. LG-GW620 bo tehnološko dovršen mobilni telefon, ki bo zmogel bistveno več kot zgolj opravljanje klicev. Opremljen bo z na dotik občutljivim širokokotnim zaslonom LCD, katerega diagonala meri 3-palce, pod zaslon pa je vgrajena drsna tipkovnica. Ena izmed prednosti mobilnika LG-GW620 je tudi uporaba operacijskega sistema Google Android, ki je bil razvit povsem na novo in zasnovan za tipične naloge, ki jih opravljajo sodobne mobilne naprave. LG-GW620 bo poleg funkcij telefoniranja prevzel še nalogo zajemanja fotografij in video posnetkov, multimedijskega predvajalnika, navigatorja in igričarskega pripomočka. Poslovnim uporabnikom bo na voljo tudi več funkcij za urejanje in pošiljanje dokumentov ter dostop do elektronske pošte in številnih spletnih storitev. Razvojni partner Google je poskrbel, da bo z mobilnikom LG-GW620 moč dostopati tudi do različnih socialnih omrežij, ki so med uporabniki vse bolj priljubljena, oddajanje sporočil vanje pa je zahvaljujoč velikemu zaslonu in polni QWERTY-tipkovnici nadvse enostavno.

"LG-GW620 bo všeč novim uporabnikom pametnih telefonov, saj bo ponudil novo, drugačno uporabniško izkušnjo", je povedal izvršni predsednik družbe LG Mobile dr. Skott Ahn, in dodal, da je cilj uporabnikom ponuditi vrsto raznolikih pametnih telefonov, zato so z modelom LG-GW620 uvedli novo družino teh naprav, katerih skupni imenovalec bo mobilna platforma Android. Po Ahnovih besedah nameravajo v prihodnjih letih predstaviti celo vrsto pametnih mobilnikov, namenjenih različnim skupinam uporabnikov.

LG je že v začetku septembra predstavil svoje načrte, po katerih bo v prihodnjih 16 mesecih predstavil kar 13 novih pametnih telefonov, ki bodo uporabljali operacijski sistem Microsoft Windows Mobile. Tem telefonom se bo hkrati pridružilo tudi večje število mobilnikov, zgrajenih na odprtokodnem operacijskem sistemu Google Android, prvi, LG-GW620 pa bo na izbranih evropskih trgih naprodaj proti koncu leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki