marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Standard DVB-H zadovoljil sodelujoče v pilotskih projektih


15.03.2006
Objavil: Thomas Bergant

Rezultati pilotskih projektov uporabe mobilne televizije (tehnologija DVB-H) med uporabniki na Finskem, v Veliki Britaniji, Španiji in Franciji so razkrili, da jo uporabniki želijo spremljati, hkrati pa so potrdili, da se ponujajo tudi številne možnosti dodatnih komercialnih TV storitev.

Vsak od pilotskih projektov mobilne televizije je vključeval in povezoval Nokio in številna podjetja, med njimi televizije, mobilne operaterje, ponudnike storitev, ki so omogočila uresničitev mobilne televizije. Televizijske vsebine so si pilotski uporabniki ogledovali na napravah Nokia 7710 s pomočjo tehnologije DVB-H.

Uporabniki in mobilna televizija
Rezultati pilotskega projekta v Veliki Britaniji so pokazali, da je bilo 83 odstotkov sodelujočih zadovoljnih s storitvijo, več kot tri četrtine pa bi storitev uporabljalo tudi naslednjih 12 mesecev. V Franciji bi za storitev mobilne televizije plačevalo 68 odstotkov sodelujočih, v Španiji pa 55. Skoraj 75 odstotkov vprašanih bi storitev priporočilo prijateljem ali družinskim članom.

Plačevanje storitev
Komercialni učinki mobilne televizije so po izpeljanem pilotskem projektu mnogo jasnejši, saj se je visok odstotek sodelujočih odločil, da so pripravljeni storitev tudi plačevati. Najbolj primeren način se jim zdi mesečni pavšal. Na Finskem se je večini vprašanih zdelo, da je deset evrov mesečno primerna cena, medtem ko so v Franciji pripravljeni plačevati sedem evrov (68% vprašanih).

Vzorci gledanja
Pilotski projekt je razkril tudi nov »prime time« za televizije in oglaševalce. V Veliki Britaniji so mobilno televizijo največ spremljali v času kosila, kar sicer za televizijo ni običajno. Francozi so povprečno gledali mobilno televizijo 20 minut dnevno; največ zgodaj zjutraj, v času kosila in zgodaj zvečer.
Zanimiva ugotovitev je, da so testni uporabniki spremljali televizijo tudi doma. Skoraj polovica sodelujočih Francozov in Špancev je več kot polovico časa spremljala mobilno televizijo ravno doma.

Vsebine
Pilotski projekt mobilne televizije je razkril, da uporabniki želijo tako širok izbor kanalov kot tudi primerne vsebine za mobilno televizijo. Najbolj popularne vsebine so novice, šport, glasba, »soap« nadaljevanke in dokumentarci. Uporabnike je navdušila tudi interaktivnost – 58 odstotkov Špancev je bilo navdušenih nad možnostjo, da si ogledajo določene kratke povzetke.

Distribucijo mobilne televizije na mobilnih napravah omogoča tehnologija DVB-H. Mobilna televizija zagotavlja uporabnikom mobilno TV okolje, odlično kakovost slike, manjšo porabo energije in širok izbor kanalov (do 50 različnih kanalov). Nokia bo v letu 2006 predstavila na tržišču mobilno napravo Nokia N92, ki bo še razširila obzorja mobilne televizije. Po napovedih Informe naj bi do leta 2010 prodali 51 milijonov mobilnih naprav, ki podpirajo standard DVB-H.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki