marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Družba Qualcomm zaradi upočasnitve trga ukinja več kot 1200 delovnih mest


25.10.2023
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm bo ukinil 1258 delovnih mest v dveh pisarnah v Kaliforniji, je razvidno iz dokumentacije, predložene kalifornijskemu oddelku za razvoj zaposlovanja. Podjetje za proizvodnjo čipov je razkrilo, da bo v San Diegu, kjer je sedež podjetja, ukinjenih 1064 delovnih mest, v pisarnah v Santa Clari pa še 194 delovnih mest.

Qualcomm ima trenutno več kot 51.000 zaposlenih, torej odpušča 2,5 % svoje delovne sile. Glavni razlog za zmanjšanje števila delovnih mest je zmanjšanje prihodkov po počasnem poslovanju s čipi v tretjem fiskalnem četrtletju podjetja.

Delovna mesta bodo izpraznjena do 13. decembra, nato pa bodo sledile nadaljnje spremembe pri prestrukturiranju, je v prijavi razkril Qualcomm. Ti ukrepi bodo izvedeni v četrtem četrtletju fiskalnega leta 2023, torej v začetku koledarskega leta 2024.

Qualcomm se spopada z zmanjševanjem prihodkov ob "stalni negotovosti v makroekonomskem okolju in okolju povpraševanja".

Prejšnji mesec je analitik Ming-Chi Kuo razkril, da bi Qualcomm lahko izgubil pomembno stranko v podobi Huaweija; kitajski proizvajalec je leta 2023 kupil več kot 40 milijonov procesorjev, vendar se za leto 2024 in pozneje preusmerja k lokalnim partnerjem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki