marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

slikaVsi štirje modeli iPhone 16 bodo imeli čipe A18
10.07.2024

Lani je Apple predstavil iPhone 15 in iPhone 15 Plus s čipom A16 Bionic, iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max pa s čipom A17 Pro, s čimer je uvedel še večje razlikovanje med modeli Pro in drugimi modeli. To ni bilo najbolje sprejeto, in zdi se, da je bila ta poteza še posebej krivična, če upoštevamo, da samo iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max ravno zaradi čipovja podpirata Apple Intelligence.

slikaSamsung razkriva slikovne senzorje za vrhunsko fotografijo s pametnimi telefoni
08.07.2024

Samsung je predstavil tri nove slikovne senzorje, namenjene glavni in sekundarni kameri pametnih telefonov - ISOCELL HP9, ISOCELL GNJ in ISOCELL JN5. Ker pričakovanja uporabnikov glede kakovosti in zmogljivosti kamer pametnih telefonov še naprej naraščajo, bodo najnovejši Samsung slikovni senzorji zagotavljali osupljive rezultate iz vseh kotov in postavljali nov standard za mobilno fotografijo.

slikaSamsung vabi navdušence po vsem svetu v prostore Galaxy Experience Spaces
06.07.2024

Samsung je napovedal odprtje sedmih prostorov Galaxy Experience Spaces po vsem svetu, kjer bodo predstavljeni novi načini opravljanja nalog, komuniciranja in ustvarjanja z umetno inteligenco Galaxy AI v okviru najnovejšega ekosistema Galaxy.

članki

Družba Qualcomm zaradi upočasnitve trga ukinja več kot 1200 delovnih mest


25.10.2023
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm bo ukinil 1258 delovnih mest v dveh pisarnah v Kaliforniji, je razvidno iz dokumentacije, predložene kalifornijskemu oddelku za razvoj zaposlovanja. Podjetje za proizvodnjo čipov je razkrilo, da bo v San Diegu, kjer je sedež podjetja, ukinjenih 1064 delovnih mest, v pisarnah v Santa Clari pa še 194 delovnih mest.

Qualcomm ima trenutno več kot 51.000 zaposlenih, torej odpušča 2,5 % svoje delovne sile. Glavni razlog za zmanjšanje števila delovnih mest je zmanjšanje prihodkov po počasnem poslovanju s čipi v tretjem fiskalnem četrtletju podjetja.

Delovna mesta bodo izpraznjena do 13. decembra, nato pa bodo sledile nadaljnje spremembe pri prestrukturiranju, je v prijavi razkril Qualcomm. Ti ukrepi bodo izvedeni v četrtem četrtletju fiskalnega leta 2023, torej v začetku koledarskega leta 2024.

Qualcomm se spopada z zmanjševanjem prihodkov ob "stalni negotovosti v makroekonomskem okolju in okolju povpraševanja".

Prejšnji mesec je analitik Ming-Chi Kuo razkril, da bi Qualcomm lahko izgubil pomembno stranko v podobi Huaweija; kitajski proizvajalec je leta 2023 kupil več kot 40 milijonov procesorjev, vendar se za leto 2024 in pozneje preusmerja k lokalnim partnerjem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki