marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

HTC in umetnica Björk predstavila prvi glasbeni album v virtualni resničnosti na svetu


10.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Islandska umetnica Björk je predstavila prvi glasbeni album v virtualni resničnosti na platformi HTC Vive. V sklopu svoje osemnajstmesečne svetovne turneje Björk Digital, ki se je minuli vikend začela s festivalom Vivid v avstralskem Sydneyju in se bo nadaljevala tudi v drugih mestih po svetu, obiskovalcem ponuja edinstveno izkušnjo.

Ta dogodek namreč predstavlja prvi tovrstni preplet virtualne resničnosti in sveta glasbe. Oboževalci so lahko doživeli potopitev v paleto instalacij virtualne resničnosti, vsaka izkušnja pa je bila prilagojena posnetkom z osmega studijskega albuma umetnice, imenovanega Vulnicura.

Na otvoritvenih zabavah festivala Vivid je Björk nastopila v vlogi DJ-ke, imetniki vstopnic pa so prejeli ekskluziven vstop tako na razstavo VR Album Exhibition kot tudi možnost ogleda nastopa glasbenice. Pred vstopom na razstavo so gostje vstopili v sobo s številnimi naglavnimi seti Vive in doživeli album Vulnicura v virtualni resničnosti.

Svetovna premiera posnetka Notget v virtualni resničnosti je združila visoko resolucijske 3D-posnetke, »holostudio« na lokaciji, zajemanje gibanja in posebno tehnologijo merjenja položaja s pomočjo video posnetkov (angl. videogrammetry). Skupaj s posebno zvočno zasnovo v realnem času je zlila uporabnika z nastopom umetnice Björk.

Ta preplet digitalnih sredstev ustvarja razvijajočo in spreminjajočo digitalno obliko vizualnih elementov, svetlobe in zvoka, ki zavzame prostor skupaj z uporabnikom. Naprava Vive in njene zmogljivosti sledenja gibanju v prostoru so ekipi omogočili ustvariti nastop, ki se odziva in povezuje z uporabniki. Uporabniki so spodbujeni k raziskovanju velikega fizičnega prostora in ustvarijo globoko povezavo, ki se jo lahko ustvari in doživi le v virtualni resničnosti.

Björk Digital, vsebino znotraj izkušnje zaznamuje lepo oblikovana celostna predstavitev umetnice Björk, ki so jo soustvarili znani režiserji Andrew Huang, Jesse Kanda in Warren Du Preez & Nick Thornton Jones. Vsak je bistveno prispeval k stvaritvam umetnice tako v realnem kot virtualnem svetu:
• posnetki Stonemilker (Andrew Thomas Huang), Black Lake (Andrew Thomas Huang), Mouth Mantra (Jesse Kanda), Notget (Warren Du Preez in Nick Thornton Jones v sodelovanju s priznanim britanskim studiom REWIND-VR) ter
• izobraževalni program Biophilia, ki ga je Björk ustvarila z namenom učenja otrok o znanosti, naravi in glasbi.

»Z napravo HTC Vive našim uporabnikom prinašamo celostno doživetje. Partnerstvo z Björk daje vtis popolnega ujemanja,« pojasnjuje Rikard Steiber, starejši podpredsednik v družbi HTC, in dodaja: »Björk je pionirka pri uporabi tehnologije, s katero popolnoma zlije poslušalce v svojo glasbo. Odlični pa so tudi vizualni koncepti, ki so bili ustvarjeni kot del nastopa Björk Digital. Veseli nas, da smo lahko sodelovali z Björk in prispevali k tako edinstvenemu doživetju za oboževalce.«

Podrobnosti o festivalu Vivid in nastopu Björk v Sydneyju so na voljo na njihovi spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki