marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Družba AAA z navigacijo in ostalimi cestnimi storitvami


03.09.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Družba AAA je predstavila novo storitev AAA Mobile, ki skrbi za potovalne informacije, zemljevide in cestne storitve preko mobilnika z GPS modulom.
Storitev se ponaša z glasovno t.i. "turn-by-turn" navigacijo, kot tudi z informacijami o hotelih in restavracijah ter ocenah le-teh. V AAA-jevem vodiču se bodo našle tudi druge točke zanimanja.

Aplikacija bo zelo preprosta, saj se bo aktivirala z enim pritiskom tipke na mobilniku. AAA Mobile se nato poveže na njihov strežnik in pošlje trenutno GPS lokacijo. Uporabniku se nato prikaže hitra in zanesljiva pomoč na cesti.

AAA Mobile je bila izdelana na platformi družbe NIM (Networks In Motion) in je na voljo za pretok s spleta za izbrane GPS mobilnike.

Uporabnik ima v glavnem meniju na voljo:

- Iskanje že vnaprej pregledanih AAA točk zanimanja (POI), prikaz bankomatov, avto serivsov, AAA poslovalnic, kot tudi bencinske črpalke, gledališča in ostale zanimivosti.

- Usmerjanje na cilj (samo v ZDA) preko t.i. "turn-by-turn" navigacije z glasovnimi oznakami in avtomatskim prekalkuliranjem poti, v primeru da uporabnik zgreši odcep.

- Pregledovanje zemljevidov izbranih lokacij in shranjevanje destinacij

Naročniki lahko iščejo tudi po kategorijah, kot naprimer hotel ali restavracija, ki jim je najbljižja. Točke se da iskati tudi po poslovnih imenih. Na vpogled je tudi zemljevid trenutne lokacije, sosednje naslove, križišča, letališča ali lokacije, ki so bile v uporabi predkratkim. Zemljevid se da tudi približati ali oddaljiti, tako da uporabnikom omogoča lažje iskanje točk zanimanja.

AAA Mobile je na voljo naročnikom kot aplikacija za prenos s spleta z izbranimi mobilniki z GPS modulom za 9,99 ameriških dolarjev na mesec. Za več informacij in, če je tudi vaš mobilnik združljiv z AAA mobile si poglejte na www.aaa.com/aaamobile .

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki