marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Drugi dogodek Microsoftove NT konference 2014


15.01.2014
Objavil: Dare Gliha

V torek, 21. januarja, bo v ljubljanskem Cankarjevem domu potekal drugi dogodek Microsoftove NT konference 2014, osrednje slovenske tehnološke prireditve. Tudi tokrat bo IT-strokovnjakom in razvijalcem na voljo zanimiv program, posvečen najnovejšim izdelkom in rešitvam, največ pozornosti pa bomo namenili prihajajoči novi različici podatkovne platforme Microsoft SQL Server 2014.

Najpomembnejše novosti, ki jih prinaša SQL Server 2014, bodo predstavili uveljavljeni slovenski strokovnjaki z nazivom Most Valuable Professional. To so Dejan Sarka, ustanovitelj Slovenskega združenja uporabnikov SQL strežnikov in razvijalcev, Mladen Prajdić in Matija Lah. Domačim predavateljem se bo pridružil nizozemski svetovalec ter soustanovitelj in predsednik organizacije PASS Netherland Chapter André Kamman.

Program drugega dogodka NT konference 2014 bo zajel še hitro bližajoči se konec podpore za Windows Server 2003, poenotene komunikacije, novosti v platformi Windows Azure ter prednosti, ki jih prinašata operacijska sistema Windows 8.1 in Windows Phone 8 za poslovna okolja.

»SQL Server 2014, ki je od začetka zasnovan za povezovanje z oblakom in hibridna okolja, bo v podjetjih omogočil povsem nove možnosti uporabe z zmogljivo analitiko, vpogledi v realnem času in celovito podatkovno platformo. Zato smo prepričani, da bo predstavitev, ki jo bodo opravili najboljši slovenski strokovnjaki, deležna velikega zanimanja udeležencev,« je dejal Martin Pregl, programski vodja NT konference 2014. »Hkrati se bomo posvetili tudi izzivom, ki jih prinaša konec podpore za Windows Server 2003. Ker je ta izdelek še vedno prisoten na trgu, morajo uporabniki poznati tveganja in morebitne težave, ki se lahko pojavijo ob ukinitvi podpore. Skupaj z drugimi prav tako zanimivimi predavanji je pred nami ponovno dogodek, ki ga ne gre zamuditi.«

NT konferenca je največja slovenska tehnološka konferenca, na kateri se IT-strokovnjaki in razvijalci seznanjajo z najnovejšimi storitvami, napravami, rešitvami in trendi na področju informacijskih tehnologij. Prenovljeno NT konferenco prvič sestavljajo trije dogodki, in sicer dva enodnevna (10. oktober 2013 in 21. januar 2014) ter en dvodneven (9.–10. april 2014).

Udeleženci se lahko na NT konferenco 2014 prijavijo na spletni strani www.ntk.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki