marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Dober začetek za Apple Pay


29.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Onkraj luže tehnično pismeni uporabniki uporabljajo Apple Pay že od 20. oktobra. Sedaj imamo vpogled v uspešnost Applovega plačilnega sistema.

Po poročilu analitičnega podjetja ITG je v novembru en odstotek vseh plačil v ZDA potekalo preko Apple Paya. Nezanemarljiv podatek, glede na to, da je osnova za plačilo iPhone 6 ali 6 Plus z operacijskim sistemom različice iOS 8.1.

Za primerjavo: Googlov Wallet je požel štiri odstotke transakcij v enakem obdobju. Po poročilih ITG bi Applov sistem po dobrem zagonu lahko bistveno spremenil prostor mobilnega plačevanja. Zanimiv je tudi podatek, da je kar 60 % uporabnikov sistem uporabljalo večkrat mesečno. Za primerjavo: Paypalove številke se gibljejo okoli 20 %.

Kje pa so uporabniki zapravljali svoje dolarje? Veriga Whole Foods je z 20 % transakcij izredno popularna, sledile so jim Walgreens, McDonald's, Panera Bread in Subway. Sistem so pri enakih ponudnikih uporabili nekje 1,4-krat tedensko. V 66 % je bil uporabljen isti način plačevanja.

Splošno gledano je Apple Pay uspeh, statistiko pa zna prihajajoča Apple Watch še popraviti. Kdaj bo na voljo zadeva pri nas, ni znano. Še v Angliji se tovrstno plačevanje komajda nekaj premika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki