marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Izvršni direktor HP na čelu Motorole


19.06.2008
Objavil: Igor Prešeren

Hewlett-Packardov izvršni direktor Todd Bradley je bil imenovan kot najverjetnejši kandidat za prevzem Motorolinega oddelka za mobilne telefone, novico je objavil Wall Streat Journal, kot vire pa navaja ljudi, ki se spoznajo na te stvari. Časnik je še objavil, da sta na kratki listi kandidatov dva človeka in da so pogajanja trenutno v občutljivi fazi, kar pomeni, da gre za dogovarjanja o višini plače in lastništva delnic.

Gospod Bradly je medtem že povedal, da ne namerava zapustiti položaja pri Hewlett-Packardu. » Zelo sem zadovoljen s svojim trenutnim delovnim mestom in vsaj za zdaj ne načrtujem kakršnihkoli sprememb,« je povedal za časnik.

Sodeč po njegovi biografiji na spletni strani korporacije HP, je Todd Bradley trenutno na položaju podpredsednika HP Personal Systems Group, družbe ki ima okoli 28 milijard ameriških dolarjev letnega prihodka, vključuje pa raznoliko palet produktov: osebni računalniki, mobilne naprave, tehnične delovne postaje, digitalne televizije, naprave za shranjevanje podatkov in Internetne rešitve. Bradley je pri HP zadolžen za spodbujanje veleprodaje, tako preko komercialnih programov, kot tudi direktno za stranke, zadolžen pa je tudi za družbin strateški načrt prodora na rastoči mobilni trg.

Preden se je pridružil HP, je bil izvršni direktor pri podjetju palmOne.

Ob koncu naj še spomnimo, da je zgodaj lansko leto Motorolin predsednik oddelka mobilnih naprav odšel v Dell Computers, kjer je prevzel oddelek globalnega trženja. Od takrat dalje je Dell izgubljal tržni delež v primerjavi z HP in tako je sodeč po raziskavi Gartnerja konec lanskega leta HP, kot največji proizvajalec računalnikov prevzel Dell.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki