marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Dellova programska oprema izboljšala varnost mobilnega delovnega mesta


08.11.2013
Objavil: Dare Gliha

Podjetja se danes borijo s spremembo fizičnih delovnih mest v »digitalne delovne prostore«, ki omogočajo zaposlenim boljšo produktivnost in učinkovitost, brez obremenjevanja IT ekipe. Dellova programska oprema je za olajšanje prehoda predstavila nove mobilne rešitve, pri katerih so strokovnjaki omejili varnostna tveganja in zmanjšali informacijsko zahtevnost.

Dell za sistemsko upravljanje v realnem času uvaja novo rešitev Dell KACE Endpoint Systems Management, ki ga uporabnik upravlja s pomočjo tablice ali pametnega telefona. Z namenom zadovoljevanja potreb mobilnih delavcev je Dell SonicWALL še dodatno razširil možnosti mobilnega pristopa s povečano varnostjo podatkov in poslovnih sistemov. Dell je posodobil tudi Dell Wyse Cloud Client Manager za podpiranje varnega upravljanja v oblaku za dodatne naprave ter predstavil set modularnih storitev Mobility Consulting za srednje-velike uporabnike.

Izboljšanje informacijske aktivnosti z novo mobilno aplikacijo KACE K1000 GO

Z rastočo rabo mobilnih naprav v podjetjih se povečuje tudi potreba po IT podpori za široko paleto različnih naprav. Po raziskavi Forrester Research, Inc. zaposleni uporabljajo številne naprave, od namiznih (85 %) in prenosnih računalnikov (63 %), pa vse do tablic (21 %) in pametnih telefonov (48 %) . To pomeni, da mora oddelek za IT zagotoviti nove modele in mobilna orodja za upravljanje in vzdrževanje naprav, ki ustrezajo tradicionalnim storitvam in strukturni podpori.

Aplikacije Dell KACE K1000 Go, ki so na voljo tako za Android kot iOS, IT ekipi preko mobilnih naprav omogočajo dostop do K1000 ter jim tako dajejo možnost pregledovanja in odgovarjanja na obvestila, tudi če so daleč stran od svojega računalnika. Hkrati lahko preprosto določajo prioritete in pospešeno rešujejo težave ter enostavno in učinkovito namestijo programsko opremo.

Nova funkcionalnost aplikacije Dell KACE K1000 GO vključuje:

• Opozorila v realnem času s pomočjo potisnih obvestil za Android in iOS naprave.
• Izboljšan potek dela za ustvarjanje in reševanje težav.
• Podroben opis stanja za takojšnje odkrivanje težav.
• Takojšna distribucija programske opreme za pospešeno posodabljanje.

Varen mobilni dostop na višji ravni z Windows 8.1, Android in iOS

Z novimi posodobitvami varnega mobilnega dostopa iz SonicWALL, lahko nova programska oprema pomaga pri izpolnjevanju zahtev za širši dostop do kritičnih aplikacij, podatkov in virov iz različnih naprav.

Zadnja verzija aplikacije Dell SonicWALL Mobile Connect™ je sedaj nameščena na vse tablice in prenosne računalnike z operacijskim sistemom Windows 8.1. Na ta način se razširjajo možnosti varnega dostopa do platform mobilnih naprav in prenosnih računalnikov, vključno z operacijskim sistemom Windows, iOS in Android. Aplikacija združuje visoko zmogljivost, zasnovo in hiter odziv na želje uporabnikov, medtem ko IT oddelki omogočajo integracijo opreme v obstoječe poslovno okolje s popolno združljivostjo z obstoječimi aplikacijami Windows in integracijo v Microsoft Office.

Aplikacija Mobile Connect (v kombinaciji z novo različico Dell™ SonicWALL™ E-Class Secure Remote Access (SRA) za uporabo v poslovnem okolju) omogoča mobilnim delavcem uporabo pametnih telefonov, tablic ali prenosnih računalnikov s preprostim dostopom do kritičnih podatkov brez ogrožanja varnosti. Nova različica E-class SRA v10.7.0 prinaša olepšan in preprost prikaz statusa nadzorne plošče ter poenostavljen dostop do pomembnih aplikacij, korporativnih spletnih virov ter podatkov in strežnikov.

Dellove rešitve za varen mobilni dostop za iOS, Android in Windows 8.1. tablice in prenosne računalnike omogočajo:

• Varna SSL VPN povezava in oddaljen dostop do virov;
• Preverjanje pristnosti dostopa, ki omejuje dostop prepoznavnim uporabnikom in napravam;
• Hiter dostop do pooblaščenih poslovnih aplikacij in virov;
• Centralizirana administracija za učinkovito upravljanje.

Varna mobilnost upravljanja s pomočjo oblakov se razširja na iOS 7 in Android
Dell organizacijam omogoča, da prvotno korporativno upravljanje z razširjanjem Dell Wyse Cloud Client Manager, ki temelji na oblaku, varno nadgradijo tudi na napravah z programsko opremo iOS 7. Rešitev se odlično izkaže tudi Dellovovih napravah z operacijskim sistemom Android, na katerih omogoča upravljanje s poslovno politiko, zaklepanje in prilagoditve dostopa do lokalnih in oddaljenih aplikacij.

Dostopnost:

Dell KACE system upravljanja z napravami, Dell SonicWALL Mobile Connect in Dell E-Class SRA so na voljo prek Dellovih neposrednih in posrednih kanalov. Dell Wyse Client Managers so na voljo takoj, zainteresirana podjetja pa se lahko prijavijo prek spleta za brezplačno trideset dnevno poskusno obdobje polni funkcionalnosti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki