marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Dell se ozira proti pametnim telefonom


02.09.2008
Objavil: Igor Prešeren

Ustanovitelj družbe Dell Computers Michael Dell je sporočil, da se v družbi ukvarjajo z idejo o proizvodnji tako imenovanih pametnih telefonov, vendar pa je hkrati še priznal, da bo preteklo še kar nekaj časa, preden bodo na trg spravili takšno napravo.

Dell, ki se je v družbo vrnil kot njen predsedenik z namenom da bi se rešili iz položaja, ko so zaostali za konkurenčnim Hewlett Packardom je v pogovoru z novinarjem družbe GigaOM povedal marsikaj.

"Premik v smeri proti odprtim mobilnim operacijskim sistemom, kot sta Nokiin Symbian ali Googlov Android, je nadvse zanimiv." “Vsekakor razmišljamo o kategoriji pametnih telefonov, vendar pa nebi še pričakoval česarkoli v prav bližnji prihodnosti,” je povedal Dell.

“To kar sta Android in Symbian, sta industrijsko standardizirani platformi, na katerima so zgrajene številne aplikacije in sistemi in takšna arhitektura takoimenovanih sestavljivih blokov nam daje številne priložnosti,” je še dodal Dell.

Na vprašanje, kateri operacijski sistem favorizirajo Dell ni hotel dati odgovora, “Nismo še pripravljeni javnosti razkriti takšne stvari, saj trenutno še delamo na tem.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki