marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Defibrilator vgrajen v telefon


20.05.2008
Objavil: Igor Prešeren

Ste odvisni od mobilnega telefona? Imate šibko srce? Lahko ste oboje in še vedno pripravljeni na vse, če bo nenavadni patent za mobilni telefon - defibrilator odobren in izbran za množično proizvodnjo. Patentni urad je vedno kraj, kjer se najdejo nekatere najbolj nore in nenavadne stvaritve in najnovejši model mobilnega telefona,ki prihaja od tu je dobesedno pravi šok.

400.000

Kot je obrazloženo v patentni dokumentaciji, vsako leto v ZDA zaradi nenadnih srčnih zastojev umre okoli 400.000 ljudi. Če bi vsakdo s seboj nosil majhne mobilne defibrilatorje, bi bila ta številka lahko mnogo manjša.

Dva gumba na tipkovnici tako delujeta kot elektrodi, ko ju potrebujemo in pri TechRadarju so povsem prepričani da bosta elektrodi tako zavarovani da ne bo prišlo do nenadnih aktivacij naprave, ko bo uporabnik z njo samo telefoniral.

Dokler nekdo dejansko ne ustvari takšne naprave se še neda ugotoviti kolikšna bo cena takega pripomočka, zagotovo pa bo sapo (in srce) jemajoča.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki