marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Debelina mobilnikov upada


26.10.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Po besedah najnovejšega poročila podjetja Stratega Analytics SpecTRAX postajajo mobilniki vse tanjši, uporabniki se lahko zanašajo na vse boljšo avtonomijo baterije.

V juliju 2009 je bilo po svetu predstavljenih nekje 109 novih tipov mobilnikov, vključno z devetimi LG-ji in enajstimi Samsungi, med drugim tudi najnovejši Android GT-i7500L.

Za večino mobilnikov so bili podani samo osnovni tehnični podatki, vendar je analiza 53 modelov pokazala:

• Povprečna debelost mobilnika je v mesecu juliju znašala 13,96 mm.
• USB podpora je prisotna v 85 % vseh novih mobilnikov. Dve leti nazaj je bila prisotnostost nekje 60 %.
• 87% novih mobilnikov vsebuje režo za pomnilniško kartico, pred dvemi leti je bila ta številka za nekje 16 % nižja.
• Kljub preskoku na 3G omrežja je avtonomija baterija za nekje 25 % boljša, kot pred dvemi leti.

Stuart Robinson, SpecTRAX: "V poročilu smo ugotovili povečevanje funkcij, medtem ko veličina in teža upadata. To je delno po zaslugi napredka v polpredvodniški integraciji in tehniki pakiranja. Trend k vse tanjšim mobilnikom bo počasi upadel, predvsem zaradi kompromisa robustnosti in velikosti."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki