marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Do kosila le en SMS


17.07.2006
Objavil: Mojca Giacomelli

Bombayski "dabbawallahi" (osebe, katerih delo je dostava sveže doma pripravljene hrane v posebnih škatlah - lauch box - zaposlenim v pisarnah), ki dnevno svojim strankam dostavijo okrog 200.000 kosil po celem Bombayu, so se odločili, da nove stranke pridobijo s pomočjo moderne tehnologije. Tako so že od začetka julija dosegljivi tudi preko kratkih sporočil.

"Njihov osnovni sistem poslovanja se ne bo spremenil, preko SMS-ov pa bodo lažje dosegljivi," je delaj predsednik združenja dostavljavcev hrane. Vsak dan se okrog 5000 dostavljavcev poda s kolesi in železnico, otovorjeni pa so s 25 do 35 boxi kosil, ki jih prevažajo na lesenem ogrodju, ki je nameščeno na kolo. Tradicija take priprave in dostave hrane zaposlenih v mestu je stara že preko 120 let.

Mnogo ljudi je slišalo zanje, niso pa vedeli, kako stopiti z njimi v kontakt. Predsednik združenja je še povedal, da so poleg storitve SMS-naročanja pred kratkih predstavili tudi spletno stran. Dolga leta so dostavljavci hrane uporabljabi barvi kodni sistem za pobiranje hrane in dostavo le-te, saj je večina med njimi neizobraženih (le nekaj jih ima malo izobrazbe). Pa vendarle so kljub temu znani po tem, da niso delali napak, njihov sistem pa je bil marsikje tudi primer za študij.

Naročanje s pomočjo SMS-ov sedaj poteka tako, da stranka kot ključno besedo v SMS vpiše "dabba" ter doda svoj naslov in telefonsko številko, nato pa jih pokličejo iz centra dostavljavcev za potrditev registracije. Kljub sodobni tehnologiji pa bodo sami dostavljavci še vedno uporabljali barvi kodni sistem za raznašanje kosil.

Za zaključek je predsednik združenja povedal, da dobijo povprečno po 10 novih strank oz. naročil preko SMS-ov. Prepričan je tudi, da bodo njegovi zaposleni zmogli povečanje strank.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki