marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

Counterpoint: maja po vsem svetu prodanih 96 milijonov pametnih telefonov


11.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Po podatkih storitve Market Pulse družbe Counterpoint Research se je globalna prodaja pametnih telefonov maja zmanjšala na 96 milijonov enot. Ta številka pomeni 4-odstotni padec v primerjavi z aprilom in 10-odstotni padec v primerjavi s podatki iz maja 2021. Omembe vreden podatek je, da je to šele drugič v zadnjih desetih letih, ko je številka v tem obdobju padla pod 100 milijonov enot.

Številka 96 milijonov je drugi zaporedni mesečni padec in enajsti zaporedni mesec letnega padca prodaje. Kljub močnemu okrevanju po začetnem valu COVID-19 v letu 2020 prodaja pametnih telefonov še vedno ni dosegla ravni pred pandemijo. Tekoče težave v dobavni verigi se stabilizirajo, čeprav so naraščajoče ravni inflacije skupaj z upočasnitvijo proizvodnje na Kitajskem in ukrajinsko krizo glavni dejavniki, ki omejujejo povpraševanje po pametnih telefonih.

Zaradi zmanjšanega povpraševanja prodajalci pametnih telefonov kopičijo zaloge, kar naj bi se pokazalo v podatkih o dobavah pametnih telefonov v drugem četrtletju. V prihodnje analitiki družbe Counterpoint napovedujejo, da se bodo razmere izboljšale v drugem polletju, ko se bodo oskrbovalne verige normalizirale in bodo tovarne na Kitajskem delovale s polno paro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki