marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

COOL za vsakogar


13.08.2015
Objavil: Thomas Bergant

Ob vedno večjih zaslonih, spominu in drugih značilnostih se kar samo odpira vprašanje, kaj je pomembno za uporabnika? Cena? Dizajn? Fotoaparat? Koliko je potrošnik pripravljen plačati za novi pametni telefon? Koliko točk je potrebnih za dobro fotografijo, koliko jedrni procesor je potreben za vsakodnevno uporabo? Večini operacij zadošča dvojedrni procesor, ostali so običajno potrebni za igranje video iger.

Največji ponudnik video vsebin na Kitajskem LeTV je na hongkonški borzi pretekli mesec kupil lastniški delež družbe Coolpad LTD, v vrednosti 350 milijonov dolarjev, in tako postal drugi največji lastnik več milijard dolarjev vredne družbe. Kakovostne vsebine z LeTV bodo v prihodnje na voljo na Coolpad napravah, kar bo omogočalo razvoj znamke, vstop na zahtevna tržišča in spremenilo uporabo pametnih telefonov. S tem bodo pametni telefoni še bolj prevzeli možnost uporabe kot TV, povišala se bo tudi uporabna vrednost kakovostnih vsebin.

Coolpad je četrti največji proizvajalec in sedma največja blagovna znamka pametnih telefonov na svetu. Od leta 2003 združuje eleganten dizajn, izbrane materiale, prvovrstno izdelavo in kakovostno uporabniško izkušnjo.

Coolpad verjame, da je pametni telefon življenjski partner, ki uporabniku omogoča izražanje individualne osebnosti in zagotavlja edinstveno izkušnjo s cool napravo.

Coolpad stremi k neločljivi povezavi med tehnologijo, znamko in uporabnikom. Coolpad pametni telefon je zgolj začetek. Fotografije, kontakti, dokumenti in aplikacije so dragoceni gradniki, ki pametni telefon spreminjajo v bogato osebno doživetje.

Coolpad je lastnik več kot 5.000 patentov, ki so povezani z mobilnimi aplikacijami, brezžično in LTE tehnologijo, telekomunikacijo, dual SIM card tehnologijo in mnogih drugih, kar ga uvršča med najbolj plodne razvijalce.

Svetovni proizvajalec na evropski trg prihaja avgusta 2015 in z velikim zadovoljstvom sporoča, da mu pri vstopu na zahtevni evropski trg pomaga družba TCCM, najbolj uspešen distributer v Osrednji in Vzhodni Evropi.

Kmalu bo znano tudi, kateri telefoni prihajajo na evropsko tržišče, zagotovo pa bodo opremljeni z LTE tehnologijo, izjemnim dizajnom in cool ceno.

Več informaci na Coolpad Slovenija Facebook strani.

Coolpad je ustanovil Yulong Computer Telecommunication Scientific Co., Ltd. (“Yulong Telecommunications”), ki je vodilni igralec na tržišču že od leta 1993. Yulong je prispeval k razvoju pametnih telefonov in je vodilni na področju razvoja in dobave pametnih telefonov, brezžičnih podatkovnih platform in poslovnih rešitev z dodano vrednostjo na Kitajskem. Družba je bila na Main Board v Hong Kongu vpisana decembra 2004. Kot eden od prvih proizvajalcev usmerjenih v razvoj in prodajo pametnih telefonov, tesno sodeluje z operaterji za razvoj inovativnih, difereniiranih in visoko kakovostnih rešitev. Šest razvojno raziskovalnih centrov je nastalo v mestih Shenzen, Peking, Nanjing, Xi’an, Dongguan in Hefei, kjer je zaposlenih več kot 2.000 raziskovalcev. Coolpad letno lansira več kot 85 modelov pametnih telefonov, mednarodna prodajna mreža deluje na Kitajskem, v ZDA, Evropi in Indiji.

Družba TCCM je specializirana za telekomunikacijske kanale in poslovni razvoj premium blagovnih znamk za mobilne telefone v Osrednji in Vzhodni Evropi. TCCM mreža povezuje 52 operaterjev mobilne telefonije in 150 prodajnih mest s področja telco industrije, v 24 državah. TCCM strokovna ekipa obsega 50 strokovnjakov, v 14 državah. Družba je doslej v Osrednji in Vzhodni Evropi uspešno lansirala znamke Samsung, HTC, Beats, Meizu, Honor in CAT Phones. TCCM je v sodelovanju s poslovnimi partnerji poskrbel za distribucijo več kot 10 milijonov pametnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki