marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

slikaSnapdragon 888 Plus bo poganjal Honorjeve novosti
07.05.2021

Odkar je Huawei prodal blagovno znamko Honor, je družba dobila dovoljenje za ponovno sodelovanje s Qualcommom. Tako že vemo, da pri podjetju delajo na novem mobilniku Honor 50 Pro+, ki naj bi ga poganjal Snapdragon 888. Honor pa naj bi glede na govorice bil le en izmed proizvajalcev, ki bo svoj mobilnik opremil s tem čipom.

članki

Igre za Commodore 64 prihajajo na mobilne telefone


24.01.2007
Objavil: Klemen Sterle

Založnik zabavnih vsebin na mobilnikih Kiloo je uspel dobiti posel, in sicer za razvoj serije iger za mobilnike bazirane na starem, iz leta 1980 delujočem sistemu Commodore C64.

Kiloo in Commodore Gaming bodo soizdali več kot 20 klasičnih naslovov iz zelo priljubljenega in širokega nabora Commodorjevih iger v naslednjih 36 mesecih. To bo hkrati tudi prvič, ko bodo te igre postale dosegljive na mobilnikih.

»Retro igre so zelo pomemben del celotnega trga iger za mobilnike. Preprostost in klasičen pristop do igranja privablja in odgovarja igralcem, ki prepoznajo naslove originalov. Commodore in C64 sta bila prav tako odgovorna za oblikovanje trga videoiger, ter za popularnost naprave, kar je vidno še danes, in sicer se to najbolj pokaže s številom oboževalcev po vsem svetu. Počaščeni smo, da bomo delali s Commodore Gaming in s tem prenesli te naslove na popolnoma novo generacijo igralcev ter dali lastnikom mobilnikov po vsem svetu priložnost, da še podoživijo ali pa prvič izkusijo naslove iger iz zlate dobe igričarstva,« pravi izvršni direktor podjetja Kiloo Jacob Mir.

Bala Keilman, izvršna direktorica pri Commodore Gaming se z rečenim strinja, ter dodaja: »Mobilniki predstavljajo popolnoma drugo platformo za igre, poleg tega pa je še odprta širokemu številu ljudi, ki si jih vsaka igralna konzola lahko samo želi. S sodelovanjem s podjetem Kiloo, s katerim bomo prenesli nabor iger iz C64 na globalni trg mobilnikov, lahko to inovativno pot izkoristimo tudi za to, da opogumimo ljudi, ki se drugače ne bi nikoli opredelili kot »gamerji«, da poiskusijo zaigrati klasične igre, ki so preproste, dostopne in nepozabne.«

Več informacij, vključujoč datume izzidov, podporo mobilnikom, jeziku, območjem, mobilnim omrežjem nam bo v bližnji prihodnosti posredovalo podjetje Kiloo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki