marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Igre za Commodore 64 prihajajo na mobilne telefone


24.01.2007
Objavil: Klemen Sterle

Založnik zabavnih vsebin na mobilnikih Kiloo je uspel dobiti posel, in sicer za razvoj serije iger za mobilnike bazirane na starem, iz leta 1980 delujočem sistemu Commodore C64.

Kiloo in Commodore Gaming bodo soizdali več kot 20 klasičnih naslovov iz zelo priljubljenega in širokega nabora Commodorjevih iger v naslednjih 36 mesecih. To bo hkrati tudi prvič, ko bodo te igre postale dosegljive na mobilnikih.

»Retro igre so zelo pomemben del celotnega trga iger za mobilnike. Preprostost in klasičen pristop do igranja privablja in odgovarja igralcem, ki prepoznajo naslove originalov. Commodore in C64 sta bila prav tako odgovorna za oblikovanje trga videoiger, ter za popularnost naprave, kar je vidno še danes, in sicer se to najbolj pokaže s številom oboževalcev po vsem svetu. Počaščeni smo, da bomo delali s Commodore Gaming in s tem prenesli te naslove na popolnoma novo generacijo igralcev ter dali lastnikom mobilnikov po vsem svetu priložnost, da še podoživijo ali pa prvič izkusijo naslove iger iz zlate dobe igričarstva,« pravi izvršni direktor podjetja Kiloo Jacob Mir.

Bala Keilman, izvršna direktorica pri Commodore Gaming se z rečenim strinja, ter dodaja: »Mobilniki predstavljajo popolnoma drugo platformo za igre, poleg tega pa je še odprta širokemu številu ljudi, ki si jih vsaka igralna konzola lahko samo želi. S sodelovanjem s podjetem Kiloo, s katerim bomo prenesli nabor iger iz C64 na globalni trg mobilnikov, lahko to inovativno pot izkoristimo tudi za to, da opogumimo ljudi, ki se drugače ne bi nikoli opredelili kot »gamerji«, da poiskusijo zaigrati klasične igre, ki so preproste, dostopne in nepozabne.«

Več informacij, vključujoč datume izzidov, podporo mobilnikom, jeziku, območjem, mobilnim omrežjem nam bo v bližnji prihodnosti posredovalo podjetje Kiloo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki