marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

Igre za Commodore 64 prihajajo na mobilne telefone


24.01.2007
Objavil: Klemen Sterle

Založnik zabavnih vsebin na mobilnikih Kiloo je uspel dobiti posel, in sicer za razvoj serije iger za mobilnike bazirane na starem, iz leta 1980 delujočem sistemu Commodore C64.

Kiloo in Commodore Gaming bodo soizdali več kot 20 klasičnih naslovov iz zelo priljubljenega in širokega nabora Commodorjevih iger v naslednjih 36 mesecih. To bo hkrati tudi prvič, ko bodo te igre postale dosegljive na mobilnikih.

»Retro igre so zelo pomemben del celotnega trga iger za mobilnike. Preprostost in klasičen pristop do igranja privablja in odgovarja igralcem, ki prepoznajo naslove originalov. Commodore in C64 sta bila prav tako odgovorna za oblikovanje trga videoiger, ter za popularnost naprave, kar je vidno še danes, in sicer se to najbolj pokaže s številom oboževalcev po vsem svetu. Počaščeni smo, da bomo delali s Commodore Gaming in s tem prenesli te naslove na popolnoma novo generacijo igralcev ter dali lastnikom mobilnikov po vsem svetu priložnost, da še podoživijo ali pa prvič izkusijo naslove iger iz zlate dobe igričarstva,« pravi izvršni direktor podjetja Kiloo Jacob Mir.

Bala Keilman, izvršna direktorica pri Commodore Gaming se z rečenim strinja, ter dodaja: »Mobilniki predstavljajo popolnoma drugo platformo za igre, poleg tega pa je še odprta širokemu številu ljudi, ki si jih vsaka igralna konzola lahko samo želi. S sodelovanjem s podjetem Kiloo, s katerim bomo prenesli nabor iger iz C64 na globalni trg mobilnikov, lahko to inovativno pot izkoristimo tudi za to, da opogumimo ljudi, ki se drugače ne bi nikoli opredelili kot »gamerji«, da poiskusijo zaigrati klasične igre, ki so preproste, dostopne in nepozabne.«

Več informacij, vključujoč datume izzidov, podporo mobilnikom, jeziku, območjem, mobilnim omrežjem nam bo v bližnji prihodnosti posredovalo podjetje Kiloo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki