marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

China Mobile kupuje dva milijona 3G mobilnikov


02.06.2007
Objavil: Dare Gliha

China Mobile načrtuje letos nakup dveh milijonov TD-SCDMA mobilnikov, kar jih bo olajšalo za okoli 500 do 780 milijonov ameriških dolarjev. China Mobile je podobno vsoto že zapravila za nakup 3G mrežne opreme za 10 mest. "Retail" cena mobilnika je predvidoma od 260 do 390 dolarjev na kos.

Delež TD-SCDMA pogače si bo med seboj razdelilo 18 proizvajalcev, med njimi so ZTE, Datang Mobile, Samsung, LG, Haier, Lenovo Mobile, TCL in Huawei Technologies.

Nacionalno TD-SCDMA omrežje bo predvidoma zgrajeno do leta 2009, vendar se trenutno že testira okoli 20.000 TD-SCDMA mobilnikov. Operater China Mobile pa s testiranji ni zadovoljen in od proizvajalcev zahteva, da na novo oblikujejo mobilnike. Novico so prvi posredovali pri Xinhua poročevalski agenciji.

"60 odstotkov pogače si bo razdelilo med šest in sedem proizvajalcev, preostali pa se bodo morali zadovoljiti s 40 odstotki," je za Shanghai Daily med telefonskim intervjujem povedal Chen Haofei, predstavnik RD-SCDMA foruma.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki