marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Dan za novinarje


09.03.2006
Objavil: Dare Gliha

Ekipa portala mobile.si se je tako kot vsako leto tudi letos odpravila na največji sejem informatike, komunikacij in pisarniške infrastrukture, CeBIT v Hannovru.

Kot je že v navadi, se dan pred uradnim začetkom sejma podjetja predstavijo na tiskovnih konferencah, od katerih sta bili dve pomembnejši za nas, novinarje mobilne telefonije. To sta bili tiskovni konferenci podjetij LG in BenQ-Siemens.

Pri Siemensu so se pred kratkih združili s podjetjem BenQ, tako kot lani pa smo bili povabljeni na zajtrk z ogledom novosti. Tu smo se srečali s skoraj vsemi predstavniki sedme sile, ki skrbi za pisanje o mobilni telefoniji v Sloveniji. Z zdaj že prijatelji smo prijetno pokramljali kar med samim zajtrkom, po njem pa je sledilo fotografiranje novosti. Mednje sodijo predvsem EL71, P51, CF61, C81, E61 in CL71 (telefoni so bili delujoči, z vstavljenimi SIM karticami, tako da se zahvaljujem razstavljalcu za brezplačen klic domov).

Druga tiskovna konferenca je bila podjetja LG, ki se je tudi to pot pohvalil s svojimi dosežki. Med mobilniki so predstavili kar nekaj novosti, KG225, KG920 in U8500, moto pri vseh pa je bil privlačen videz za množico ljudi. Po končani tiskovni konferenci smo želeli obiskati še Alcatelovo, ki pa je žal odpadla.

Kot že večrat do sedaj nas je na sejmu pričakal pravi "kaos". V raztavnih halah so se delavci na vso moč trudili kar se da hitro dokončati razstavne prostore, na vsakem koraku smo srečali razmetane lesene palete in ostalo šaro. Prav zanimivo je, kako jim prav vsako leto uspe sejem postaviti na noge zadnji hip.

Je pa letos vsaj do sedaj večina sejma v znamenju nogometa, saj je povsod prisoten duh svetovnega prvenstva, ki ga čez manj kot 100 dni gosti ravno Nemčija. Pojavila se je tudi malenkostna sprememba, saj je letošnji CeBIT odprla "nova" nemška kanclerka, Angela Merkel.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki