marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

CeBIT je odprl svoja vrata za obiskovalce


10.03.2006
Objavil: Dare Gliha

Prvi dan, ko je CeBIT odprl svoja vrata, se je na sejem zgrnila množica ljudi, ki so si med prvimi želeli ogledati novosti.

Še pred prihodom smo bili priča cestni ureditvi Hannovra v času sejma, ko avtocesto dobesedno odprejo le v eno smer, to je tako, da vse poti vodijo na sejem. Tako je mesto parkiranja odvisno predvsem od sreče, kajti kaj hitro se lahko zgodi, da je pot iz parkirišča do vhoda še precej dolga.

Čeprav so nas zanimale predvsem mobilne novosti, ki so jih razstavljalci prikazali, pa so nas tudi včeraj čakale določene obveznosti v obliki tiskovnih konferenc. Tako smo se udeležili tiskovnih konferenc Samsunga, Garmina, Plantronicsa, Cardo Systems ter kratke predstavitve Sony Ericssona na njihovem razstavnem prostoru.

Največ obiska je tako kot vsako leto požel gigant Samsung, ki je predstavil kopico novosti, v mobilnem svetu pa nas je zanimala predvsem predstavitev dveh mobilnikov, to je prvega 10 MP mobilnika z optično povečavo SCH-B600, ter novega mobilnika z 8 GB trdim diskom SGH-i310. Poleg teh "vrhuncev" letošnje predstavitve so pokazali še kopico drugih mobilnikov, ki pa smo vam jih že predstavili med 3GSM konferenco, ki je potekala v Barceloni. Seveda si lahko v našem albumu ogledate slike vseh predstavljenih modelov izpod rok naših fotografov.

Takoj potem smo se odpravili na predstavitev Sony Ericssona, ki nas je popeljal po razstavnem prostoru, njihove hostese pa so nam prikazale novosti med delovanjem. Tudi te nove mobilnike smo vam že predhodno predstavili, saj je že v navadi, da Sony Ericsson vse novosti predstavi nekaj dni pred sejmom CeBIT. Tako ste si slike lahko že ogledali v albumu, dodatno pa smo dodali slike razstavnega prostora in uporabe mobilnikov ter dodatne opreme. Kot zanimivost naj še dodam, da so letos pripeljali dva Mini Morisa, v katera so namestili prostoročno opremo in ju predstavili na posebnem razstavnem prostoru.

Od predstavitev, ki so v našem področju in s tem zanimive našim bralcem, smo obiskali še predstavitev Garmina, ki je predstavil nove modele za navigacijo ter novo mobilno rešitev za mobilnike in dlančnike. Predstavili so tudi novo obliko navigacije, ki nam poleg poti prebere še imena ulic, tako da ne pove samo recimo "Please turn left" ampak "Please turn left to the Celovska cesta".

Plantronics je prikazal nekaj novih slušalk, med katerimi velja omeniti Plantronics Discovery™ 645 (vgrajen ima DSP procesor za zmanjševanje šumov iz okolja) in prenovljeni model Voyager 510. Slednja ima vgrajeno WindSmart® tehnologijo, ki omogoča zmanjševanje šuma ter vetra. Za to tehnologijo pri Plantronicsu trdijo, da so jo v svojo slušalko vgradili prvi na svetu.

Zadnja predstavitev pa je bila tiskovna konferenca dokaj neznanega podjetja Cardo Systems, ki ravno tako izdeluje slušalke pod lastno blagovno znamko, kot tudi OEM za ostale znamke. Njihova rešitev v slušalki Scala 500 ima ravno tako vgrajeno zaščito proti vetru, za katero so dejali, da je delno mehanska in delno programska rešitev. Zanimiv je še dodatek slušalki, ki omogoča nošenje vsem, ki uporabljajo očala. Posebno pozornost so posvetili tudi voznikom motornih koles in tako imajo v svojem proizvodnem programu tudi slušalke, namenjene uporabi pod motoristično čelado, ki je namenjena poleg telefoniranju tudi komunikaciji voznika s sovoznikom.

Glede na vse predstavitve smo včeraj našli še toliko časa, da smo poslikali mobilne novosti večine večjih proizvajalcev, ki se nahajajo v hali 26. Poleg bolj uveljavljenih znamk pa lahko v albumu pogledate še precej vsaj pri nas neuveljavljenih znamk, ki imajo zelo zanimive in predvsem na oko prijetne rešitve.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki