marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

CeBIT 2011 - vse, kar mogoče še niste vedeli


01.03.2011
Objavil: Thomas Bergant

Danes se pričenja letošnji sejem CeBIT, ki velja še vedno za najpomembnejši sejem na področju informatike v Evropi. Včeraj zvečer ob 18 uri je bila uradna otvoritev, na kateri je bila prisotna nemška kanclerka dr. Angelika Merkel in turški premier Recep Tayyip Erdogan - kot zastopnik letošnje države partnerice prireditve.

Zares pa se začenja danes ob 9 uri, ko se bodo odprla vrata za obiskovalce, ki si bodo lahko v osemnajstih halah ogledali letošnje novosti na področju informacijskih tehnologij. Sejem bo odprt od torka do sobote vsak dan od 9:00 do 18:00 ure, bodo pa letos ostala vrata prireditve v nedeljo zaprta.

V primerjavi z lanskim letom, bosta letos polni dve hali več. Skupno število razstavljavcev je več kot 4.200, le-ti bodo svoje izdelke in storitve predstavljali na več kot 176.000 kvadratnih metrih razstavnih površin. Razstavljavci prihajajo iz več kot 70 držav. Upad so, kot sedaj kaže, uspeli ustaviti, kako pa se bo vse skupaj odvijalo, pa bomo videli v naslednjih petih dneh. Tudi nekaj velikih razstavljavcev, kot sta recimo Epson in Brother, sta letos zopet prisotna, žal pa ni več prisotnih prav veliko proizvajalcev mobilnikov in navigacijskih naprav.

Komur ni uspelo dobiti vabila z brezplačno vstopnico od kakšnega od razstavljavcev, bo za dnevno vstopnico moral odšteti 39 €. Tisti, ki si želijo sejem ogledati bolj podrobno, pa bodo za tedensko vstopnico morali odšteti 87 €. V soboto, ko je zadnji dan prireditve, je odprta obiska tudi študentom, dijakom in šolarjem. Ki pa bodo za ta dan morali za dnevno vstopnico odšteti 18 €.

Kot je bilo videti že na nedavnem Mobile World Congresu v Barceloni, gre trend v smeri tabličnih računalnikov in verjetno bomo tudi na letošnjem CeBIT-u imeli priliko videti kar nekaj teh napravic. Druga velika tema vseh podobnih prireditev pa je prav gotovo računalništvo v oblaku (Cloud Computing). Pri tej slednji tematiki je prav gotovo Microsoft eden izmed tistih, ki si bo odrezal precejšen kos te pogače. Še ena tematika, ki polni takšne in drugačne novice tehnološko usmerjenih portalov in drugih medijev, pa je prav gotovo pojem 3D. Tega je moč zaslediti na vseh področjih.

Letošnji CeBIT je razdeljen na štiri različna tematska področja: CeBIT pro se usmerja predvsem na strokovno javnost in poslovno usmerjene obiskovalce, CeBIT lab je namenjen predvsem izobraževalnim ustanovam in prikazuje razne študijske in raziskovalne projekte. Največji del pokriva CeBIT life. Ta je namenjen predvsem širši javnosti in ni strogo poslovno ali raziskovalno usmerjen. Četrto področje pa je CeBIT gov, ki že z imenom nakazuje, da je namenjeno predvsem predstavitvi državnih služb.

Tistim, ki boste sejem obiskali svetujemo, da si na svoj pametni mobilnik namestijo aplikacijo CeBIT2go in jo uporabijo za lažjo orientacijo po sejmu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki