marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

CeBIT 2008


CeBIT 2008

04.03.2008
Objavil: Andrej Bergant

Danes je odprl svoja vrata CeBIT, največji sejem za novost iz sveta računalniške tehnologije. Letos bo trajal od torka 4. marca, do nedelje 9. marca, kar je manj kot prejšnja leta, saj so se prireditelji odločili za nekoliko drugačen koncept prireditve. Kot vsako leto se ga bomo udeležili tudi mi.

Včeraj zvečer, 3. marca, so sejem otvorili: Nemška kanclerka Angela Merkel, Francoski predsednik José Manuel Barroso ter direktor Microsofta Steve Ballmer. Sejma pa se bodo udeležili in imeli svoje predstavitve še drugi direktorji velikih podjetji.

Svoje izdelke, storitve in inovacije bo predstavilo 5845 razstavljavcev iz 77 držav. Vsi predstavitveni prostori podjetji in ostalih organizacij zasedejo 241000 kvadratnih metrov. CeBIT ostaja še vedno svetovni in internacionalni sejem, iz nenemških držav pride namreč kar 3005 razstavljavcev. Letos pride največ razstavljavcev iz Kitajske, ki je letos prvič v zgodovini sejma premagala Tajvan. Kitajskih razstavljavcev bo letos 500 (lani 469), iz Tajvana pa 490 (lani 599). Razlog za to pa je, da veliko podjetji seli svojo proizvodnjo iz Tajvana na Kitajsko. Uradni partner letošnjega CeBITa je Francija, tako da bo iz Francije prišlo kar 150 razstavljavcev.

Glavna tema CeBITa, pa je letos t.i. Green IT, ta vedno bolj pereča tema je zagotovo zanimiva tako za razstavljavce, kot tudi za obiskovalce. Temu bo posvečena ena izmed hal, v kateri bo potekal Green IT Village, kjer bo predstavljenih ogromno rešitev v tej smeri, videli pa bomo lahko tudi kaj so podjetja že do sedaj naredila v tej smeri. Kot smo lahko opazili že danes, na dnevu za novinarje, bo to osrednja tema tudi na predstavitvah večine razstavljavcev.

Kaj vse pa lahko pričakujemo od razstavljavcev mobilnih tehnologij?
Na sejmu svoje produkte predstavi tudi večina izdelovalcev mobilnih telefonov, kot že lani bo letos spet manjkala Nokia. Predstavljenih bo veliko produktov, od gigantov kot sta SonyEricsson in Samsung, pa vse do izdelkov majhnih podjetji iz vzhodne Azije.

Nekaj novosti bo predstavil Samsung, med zanimivejšimi je model SGH-F490, pametni mobilnik z zaslonom občutljivim na dotik, s podporo HSDPA tehnologiji, s 16:9 panorama zaslon in 5 megapixel kamero.

Podjetje General Mobile predstavlja zanimivo rešitev s telefonom G777. S telefonom lahko gledamo ''Blockbuster'' filme iz kinematografov, z dobro kvaliteto zvoka in slike. To je mogoče s pomočjo dodatnih slušalk in elektronskih očal, ki simulirajo 50 palčni zaslon.

Med največje zanimivosti CeBITa pa zagotovo spada Garminov telefon Nüvifone, katerega predstavitev bo danes. Aparat omogoča telefoniranje, povezavo na internet ter navigacijo, s programsko opremo pa je vse to povezano v eno in preprosto za uporabo. Za upravljanje se uporablja zaslon občutljiv na dotik, tako da sam telefon malo spominja na iPhone. Zanimiv podatek je, da vsaka slika, ki jo naredimo s telefonom, vsebuje tudi podatek o geografski dolžini in širini, ki povesta kje je bila slika narejena.

O vseh teh novostih iz sveta mobilne telefonije vam bomo tudi še bolj natančno poročali v sliki in besedi, v prihodnjih dneh, seveda bolj ali manj o produktih, ki so namenjeni našemu trgu.

fotografije
CeBIT 2008 CeBIT 2008 CeBIT 2008 CeBIT 2008 CeBIT 2008
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki