marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Canalys: Huawei na Kitajskem ponovno rastel, vendar je trg padel na novo najnižjo raven


02.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Canalys je objavilo poročilo o prodaji pametnih telefonov na Kitajskem za zadnje četrtletje in celotno koledarsko leto 2023. Glede na analizo so podjetja prodala pet odstotkov manj naprav v primerjavi z letom 2022, ki je bilo že tako najslabše leto v zadnjem desetletju.

V četrtem četrtletju so se pokazali znaki okrevanja, saj je bil upad le 1-odstoten oziroma skupno 73,9 milijona. Huawei je bil "temni konj", saj se je povzpel na četrto mesto in skoraj podvojil svoje pošiljke v primerjavi z enakim obdobjem lani.

V zadnjem četrtletju leta, ki je v drugih regijah običajno obravnavano kot počitniško obdobje, je bila predstavljena serija telefonov iPhone 15, zaradi česar je Apple prvič zasedel prvo mesto. Povpraševanje po novih telefonih iPhone je bilo večje kot lani, saj je ameriško podjetje zabeležilo 6-odstotno medletno rast.

Z rahlo 1-odstotno rastjo mu je uspelo prehiteti lokalne konkurente za prvo mesto za celotno leto 2023. Podjetja Vivo, Oppo, Honor in Xiaomi so zabeležila upad pošiljk, kar je Applu omogočilo, da je na vrhu odprl vrzel.

Pošiljke je spodbudilo tudi "povpraševanje lokalnih potrošnikov po inovacijah na področju programske in strojne opreme", čeprav čip izdeluje podjetje SMIC na pet let stari 7 nm tehnologiji in je očitno počasnejši od svojega predhodnika iz leta 2020.

Trg pametnih telefonov naj bi leta 2024 vstopil na pot "zmernega okrevanja", je napovedala Amber Liu, vodja raziskav pri družbi Canalys. Huawei bo okrepil konkurenco na trgu, saj vsa podjetja veliko vlagajo v storitve generativne umetne inteligence, strojno opremo in infrastrukturo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki