marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Canalys: Huawei na Kitajskem ponovno rastel, vendar je trg padel na novo najnižjo raven


02.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Canalys je objavilo poročilo o prodaji pametnih telefonov na Kitajskem za zadnje četrtletje in celotno koledarsko leto 2023. Glede na analizo so podjetja prodala pet odstotkov manj naprav v primerjavi z letom 2022, ki je bilo že tako najslabše leto v zadnjem desetletju.

V četrtem četrtletju so se pokazali znaki okrevanja, saj je bil upad le 1-odstoten oziroma skupno 73,9 milijona. Huawei je bil "temni konj", saj se je povzpel na četrto mesto in skoraj podvojil svoje pošiljke v primerjavi z enakim obdobjem lani.

V zadnjem četrtletju leta, ki je v drugih regijah običajno obravnavano kot počitniško obdobje, je bila predstavljena serija telefonov iPhone 15, zaradi česar je Apple prvič zasedel prvo mesto. Povpraševanje po novih telefonih iPhone je bilo večje kot lani, saj je ameriško podjetje zabeležilo 6-odstotno medletno rast.

Z rahlo 1-odstotno rastjo mu je uspelo prehiteti lokalne konkurente za prvo mesto za celotno leto 2023. Podjetja Vivo, Oppo, Honor in Xiaomi so zabeležila upad pošiljk, kar je Applu omogočilo, da je na vrhu odprl vrzel.

Pošiljke je spodbudilo tudi "povpraševanje lokalnih potrošnikov po inovacijah na področju programske in strojne opreme", čeprav čip izdeluje podjetje SMIC na pet let stari 7 nm tehnologiji in je očitno počasnejši od svojega predhodnika iz leta 2020.

Trg pametnih telefonov naj bi leta 2024 vstopil na pot "zmernega okrevanja", je napovedala Amber Liu, vodja raziskav pri družbi Canalys. Huawei bo okrepil konkurenco na trgu, saj vsa podjetja veliko vlagajo v storitve generativne umetne inteligence, strojno opremo in infrastrukturo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki