marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaRazpoke na zaslonih iPhona in ure Apple Watch so zdaj plačljivo popravilo
19.06.2024

Razpoke na zaslonih iPhonov in ur Apple Watch so bile prerazvrščene med naključne poškodbe, kar pomeni, da jih standardna garancija ne krije več. To je posledica spremembe Applove garancijske politike.

slikaHONOR v Parizu predstavil novo serijo HONOR 200
17.06.2024

HONOR je premierno za Evropo predstavil serijo HONOR 200 na ikoničnem pariškem mestu Hipódromo de París-Longchamp. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 800 predstavnikov medijev in partnerjev iz vse Evrope, so gostje imeli priložnost iz prve roke preizkusiti zmogljivosti prek interaktivnih con doživetij in pop-up portretnih studiev, ki jih je zagotovil Studio Harcourt.

slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

članki

Canalys: Huawei na Kitajskem ponovno rastel, vendar je trg padel na novo najnižjo raven


02.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Canalys je objavilo poročilo o prodaji pametnih telefonov na Kitajskem za zadnje četrtletje in celotno koledarsko leto 2023. Glede na analizo so podjetja prodala pet odstotkov manj naprav v primerjavi z letom 2022, ki je bilo že tako najslabše leto v zadnjem desetletju.

V četrtem četrtletju so se pokazali znaki okrevanja, saj je bil upad le 1-odstoten oziroma skupno 73,9 milijona. Huawei je bil "temni konj", saj se je povzpel na četrto mesto in skoraj podvojil svoje pošiljke v primerjavi z enakim obdobjem lani.

V zadnjem četrtletju leta, ki je v drugih regijah običajno obravnavano kot počitniško obdobje, je bila predstavljena serija telefonov iPhone 15, zaradi česar je Apple prvič zasedel prvo mesto. Povpraševanje po novih telefonih iPhone je bilo večje kot lani, saj je ameriško podjetje zabeležilo 6-odstotno medletno rast.

Z rahlo 1-odstotno rastjo mu je uspelo prehiteti lokalne konkurente za prvo mesto za celotno leto 2023. Podjetja Vivo, Oppo, Honor in Xiaomi so zabeležila upad pošiljk, kar je Applu omogočilo, da je na vrhu odprl vrzel.

Pošiljke je spodbudilo tudi "povpraševanje lokalnih potrošnikov po inovacijah na področju programske in strojne opreme", čeprav čip izdeluje podjetje SMIC na pet let stari 7 nm tehnologiji in je očitno počasnejši od svojega predhodnika iz leta 2020.

Trg pametnih telefonov naj bi leta 2024 vstopil na pot "zmernega okrevanja", je napovedala Amber Liu, vodja raziskav pri družbi Canalys. Huawei bo okrepil konkurenco na trgu, saj vsa podjetja veliko vlagajo v storitve generativne umetne inteligence, strojno opremo in infrastrukturo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki