marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Brezplačne antivirusne aplikacije za Android večinoma nekoristne


18.11.2011
Objavil: Dare Gliha

Oktobra so pri priznanem neodvisnem testnem centru AV-Test.org izvedli testiranje mobilnih aplikacij, ki so dostopne brez stroškov plačila in nudijo spletno zaščito za naprave z Androidom. Večina popularnih brezplačnih izdelkov se ni dobro odrezala, zato so strokovnjaki pri AV-Test.org prišli do zaključka, da tovrstni izdelki pravzaprav ogrožajo uporabnike, saj jim dajejo lažen občutek varnosti.

Testiranje je potekalo na tabličnem računalniku Samsung Galaxy Tab (GT-P1010), ki deluje na platformi Android 2.2.1. Ocenjevali so pregled zunanjega pomnilnika, ki je vseboval več kot 170 primerkov zlonamernih programov. Temu je sledilo še nadaljnje t.i. »on access« ocenjevanje, pri katerem ocenjujejo uspešnost antivirusnih izdelkov pri blokiranju zlonamernih aplikacij, ki jih je zagnal uporabnik. Kar trije od sedmih brezplačnih izdelkov niso zaznali niti enega zlonamernega programa, najboljši izdelek pa je uspešno zaznal le 80 odstotkov zlonamernih aplikacij.

Pri ocenjevanju brezplačnih varnostnih rešitev za »pametne telefone« so poleg izdelka enega od komercialnih ponudnikov za referenco uporabili tudi Kaspersky Mobile Security. Slednji je vseh 10 zlonamernih programov uspešno zaznal že ob zagonu oziroma namestitvi. To je tudi najpomembnejši indikator, saj je pri zlonamernih aplikacijah nevarnost največja ob njihovem zagonu in ne ko so te zgolj shranjene na spominu naprave.

Victor Dronov, produktni vodja oddelka za mobilne naprave pri Kaspersky Labu je dejal: »Android je pred kratkim postal primarna tarča kiberkriminalcev, saj število zlonamernih programov narejenih za to platformo narašča z neverjetno hitrostjo. Zato moramo pravočasno poskrbeti za primerno antivirusno zaščito tudi na pametnih telefonih, ne le na osebnih računalnikih. Vsekakor pa smo veseli, da se je pri testiranju naš izdelek izkazal kot 100-odstotno učinkovit.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki