marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Brezplačne antivirusne aplikacije za Android večinoma nekoristne


18.11.2011
Objavil: Dare Gliha

Oktobra so pri priznanem neodvisnem testnem centru AV-Test.org izvedli testiranje mobilnih aplikacij, ki so dostopne brez stroškov plačila in nudijo spletno zaščito za naprave z Androidom. Večina popularnih brezplačnih izdelkov se ni dobro odrezala, zato so strokovnjaki pri AV-Test.org prišli do zaključka, da tovrstni izdelki pravzaprav ogrožajo uporabnike, saj jim dajejo lažen občutek varnosti.

Testiranje je potekalo na tabličnem računalniku Samsung Galaxy Tab (GT-P1010), ki deluje na platformi Android 2.2.1. Ocenjevali so pregled zunanjega pomnilnika, ki je vseboval več kot 170 primerkov zlonamernih programov. Temu je sledilo še nadaljnje t.i. »on access« ocenjevanje, pri katerem ocenjujejo uspešnost antivirusnih izdelkov pri blokiranju zlonamernih aplikacij, ki jih je zagnal uporabnik. Kar trije od sedmih brezplačnih izdelkov niso zaznali niti enega zlonamernega programa, najboljši izdelek pa je uspešno zaznal le 80 odstotkov zlonamernih aplikacij.

Pri ocenjevanju brezplačnih varnostnih rešitev za »pametne telefone« so poleg izdelka enega od komercialnih ponudnikov za referenco uporabili tudi Kaspersky Mobile Security. Slednji je vseh 10 zlonamernih programov uspešno zaznal že ob zagonu oziroma namestitvi. To je tudi najpomembnejši indikator, saj je pri zlonamernih aplikacijah nevarnost največja ob njihovem zagonu in ne ko so te zgolj shranjene na spominu naprave.

Victor Dronov, produktni vodja oddelka za mobilne naprave pri Kaspersky Labu je dejal: »Android je pred kratkim postal primarna tarča kiberkriminalcev, saj število zlonamernih programov narejenih za to platformo narašča z neverjetno hitrostjo. Zato moramo pravočasno poskrbeti za primerno antivirusno zaščito tudi na pametnih telefonih, ne le na osebnih računalnikih. Vsekakor pa smo veseli, da se je pri testiranju naš izdelek izkazal kot 100-odstotno učinkovit.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki