marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Brezplačna storitev FOTA Nokia za Mobitelove uporabnike


03.02.2012
Objavil: Dare Gliha

Mobitelovi uporabniki pametnih mobilnikov Nokia imajo po novem na voljo možnost posodobitve programske opreme z uporabo brezžične storitve FOTA. Ta uporabnikom omogoča neposredno posodobitev programske opreme njihovih mobilnih naprav prek brezžičnega prenosa podatkov. Posodobitev FOTA je v Mobitelovem omrežju prek dostopa APN: internet za uporabnike mobilnih in pametnih telefonov Nokia brezplačna.

Telekom Slovenije je v sodelovanju z Nokio Mobitelovim uporabnikom mobitelov omenjene znamke omogočil novo ugodnost - brezplačno nadgradnjo programske opreme prek storitve FOTA. FOTA (Firmware Over-the-Air) je sodobna in praktična mobilna rešitev, ki omogoča nadgradnjo in posodobitve programske opreme neposredno prek mobilnih telefonov in PDA-naprav. Tako uporabniki prihranijo čas, potreben za siceršnji obisk pooblaščenega servisa ali povezavo z računalnikom, saj za posodobitev programske opreme sedaj potrebujejo le možnost prenosa podatkov prek mobilnega omrežja ali dostopovne točke WiFi. Pri tem za Mobitelove uporabnike velja, da je prenos podatkov za ves podatkovni promet, potreben za uporabo storitve FOTA z mobilniki znamke Nokia, v domačem omrežju brezplačen.

Storitev FOTA je preprosta, hitra in varna. Posodobitev programske opreme FOTA je urejena z enotnim standardom, poleg Nokie pa jo podpirajo tudi ostali vodilni proizvajalci mobilne opreme, kot so LG, Samsung, HTC, Motorola, Sony Ericsson in drugi. Večina pametnih telefonov posodabljanje programske opreme FOTA zazna s potisno tehnologijo, uporabniki pa na svojih mobilnikih le še potrdijo ponujeno možnost posodobitve. Proces posodabljanja običajno traja le nekaj minut, odvisno od velikosti datoteke in prenosne hitrosti uporabljene brezžične povezave. Mobitelovi uporabniki mobilnikov Nokia, ki želijo na ta način posodobiti svojo programsko opremo, vtipkajo ukazni niz *#0000# in v menijski izbiri »Možnosti« izberejo »Preveri posodobitve«, nato pa sledijo navodilom na zaslonu.

Storitev FOTA je trenutno brezplačno na voljo Mobitelovim uporabnikom pametnih telefonov NOKIA z operacijskim sistemom Symbian in Serija 40, ki do spleta dostopajo v domačem omrežju prek dostopne točke - APN: internet. V Telekomu Slovenije pričakujejo, da se bodo za enak korak odločili tudi drugi proizvajalci.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki