marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Boj na Tokijskem sodišču med večnima rivaloma Samsung in Apple tokrat v prid slednjemu


02.11.2012
Objavil: Janez Lukan

Samsung je sedaj že v tradicionalnih bitkah na sodiščih s podjetjem Apple doživel še en udarec. Tokrat na Tokijskem okrožnem sodišču, katero je zavrnilo odredbo o prenehanju prodaje izdelka iPhone na Japonskem.

Sodišče je gigantu iz Južne Koreje zavrnilo obtožbe iz septembra in oktobra, ki se nanašajo na kršitve patentov japonskega modela ameriške i-naprave. Domnevno naj bi Apple kršil dva patenta. Prvi je tehnologija, ki omogoča, da z naloženo aplikacijo dodamo določeno funkcijo telefonu, drugi pa v zvezi s tako imenovanim načinom letenja. Način letenja ali letalski način praktično onemogoči napravi prejemanje ali oddajanje kateregakoli signala, brez da bi napravo izključili. Samsung je za kršitev patentov označil modela iPhone 4 in iPhone 4s narejena za Japonsko.

Sodišče je na prvem sojenju 14. septembra najprej ovrglo obtožbe o tehnologiji aplikacij, saj naj bi bila Apple-ova drugačna, na drugem sojenju 11. oktobra pa je ovrglo še drugo obtožbo z zaključkom, da letaski način ni bil izumljen na novo, ampak da je le nadgradnja starejših iznajdb. Apple bo te sklepe Tokijskega sodišča bržkone uporabil v svoj prid pri ostalih sojenjih tako imenovane vojne patentov s svojim največjim rivalom Samsungom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki