marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Bo Windows Phone do 2015 prehitel Appla?


08.04.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Windows Phone 7 je Microsoftov udarec za večji mobilni tržni delež. Operacijski sistem je bil dobro sprejet, sodelovanje z Nokio pa za ameriški gigant predstavlja svetlo prihodnost.

To so faktorji, ki so podjetje IDC prepričali v uspešnost WP7 sistema. Tako naj bi prvo mesto zasedel Android, drugo WP7, nato pa se naj bi zvrstili Applov iOS, BlackBerry OS in Nokiin Symbian, z petinskim deležem trga.

Ramon Llamas, višji analitik prit podjetju IDC: "Do lanske predstavitve WP7 so pri Microsoftru vztrajno izgubljali tržni delež, medtem ko so drugi operacijski sistemi prinašali nove in privlačne izkušnje. Nova alianca združuje Nokiino strojno opremo in Microsoftovo platformo. Prve naprave se pričakujejo v začetku 2012, takrat pa pričakujemo drugo mesto najpriljubljenih operacijskih sistemov, takoj za Androidom."

Pri IDC verjamejo v skoraj 50 % rast mobilnega trga v tem letu, kar je ogromna rast, vendar še vedno nižja napram letu 2010. "Končna rast v letu 2010 je bil izjemna," je dejal Kevin Restivo, višji analitik. "Leto 2010 je bilo izjemno, predvsem zaradi večjega povpraševanja, kot v prejšnjem letu. Pričakovana rast za 2011 se bo kljub dobrim rezultatom zmanjšala, podobno kot v letu 2010."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki