marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Bo Windows Phone do 2015 prehitel Appla?


08.04.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Windows Phone 7 je Microsoftov udarec za večji mobilni tržni delež. Operacijski sistem je bil dobro sprejet, sodelovanje z Nokio pa za ameriški gigant predstavlja svetlo prihodnost.

To so faktorji, ki so podjetje IDC prepričali v uspešnost WP7 sistema. Tako naj bi prvo mesto zasedel Android, drugo WP7, nato pa se naj bi zvrstili Applov iOS, BlackBerry OS in Nokiin Symbian, z petinskim deležem trga.

Ramon Llamas, višji analitik prit podjetju IDC: "Do lanske predstavitve WP7 so pri Microsoftru vztrajno izgubljali tržni delež, medtem ko so drugi operacijski sistemi prinašali nove in privlačne izkušnje. Nova alianca združuje Nokiino strojno opremo in Microsoftovo platformo. Prve naprave se pričakujejo v začetku 2012, takrat pa pričakujemo drugo mesto najpriljubljenih operacijskih sistemov, takoj za Androidom."

Pri IDC verjamejo v skoraj 50 % rast mobilnega trga v tem letu, kar je ogromna rast, vendar še vedno nižja napram letu 2010. "Končna rast v letu 2010 je bil izjemna," je dejal Kevin Restivo, višji analitik. "Leto 2010 je bilo izjemno, predvsem zaradi večjega povpraševanja, kot v prejšnjem letu. Pričakovana rast za 2011 se bo kljub dobrim rezultatom zmanjšala, podobno kot v letu 2010."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki