marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Bo Microsoft v prihodnosti izdal svoj prvi pametni telefon?


21.11.2012
Objavil: Janez Lukan

V svetu mobilne telefonije je znano, da je polno takšnih in drugačnih govoric ter špekulacij. Nedavno se je pojavila govorica, da podjetje Microsoft, ki je poleg svojega PC operacijskega sistema Windows tudi oče sistema Windows Phone, pripravlja svoj prvi pametni telefon.

Po tem, ko je bilo nekaj mesecev vse tiho, je prejšnji teden znova na dan pricurljala govorica o novem pametnem telefonu izpod strehe Microsofta,Microsoft Surface Phone, katerega poganja najnovešja platforma Windows Phone 8. Govori se tudi, da naj bi napravico prav zdaj že testirali.

Po poročanju časnika Wall Street Journal se Microsoft sooča s problemom postopka izdelave, v ta namen pa telefon že testirajo v partnerstvu z nekim kitajskim dobaviteljem. Vir te govorice je časniku sporočil tudi domnevno velikost zaslona, ki naj bi se gibala med štirimi in petimi palci, mimogrede pa je še omenil, da Microsoft o začetku masovne proizvodnje njihovega prvega pametnega telefona ni ravno sto odstoten.

Ko je govorica prvič prišla v javnost in predstavljala neposredno grožnjo Nokii, ki je največja izvoznica naprav s sistemom Windows Phone, je generalni direktor Nokie Stephen Elop idejo o prvi Microsoft moblni napravi celo pozdravil. Radi bi slišali njegovo mnenje sedaj, ko je ideja glede na govorice še korak bližje uresničitvi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki