marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Bo Huawei tudi v letu 2016 izdeloval Nexuse?


21.12.2015
Objavil: Mitja Zupančič

Očitno so pri Googlu kljub nekaj težavam na Nexusu 6P generalno zadovoljni s kitajskim proizvajalcem Huawei. Slednji se tudi poteguje za izdelavo prihajajočih Nexusov.

Namig smo dobili s strani kitajskega analista Pan Jiutanga, vodje raziskav Shenzhen Huaqiang Electronics Research inštituta. Možakar je precej zanesljiv vir, namreč že pred tem je pravilno napovedal podrobnosti Nexusa 6P. Dodal je še, da bo prihajajoč model v skladu s konkurenco prav tako uporabljal procesor Snapdragon 820.

Nexus 6P je dobro sprejet in kakšnega resnega razloga za menjavo proizvajalca Google niti nima. Prav tako so podpisali pogodbo o izdelavi več tipov mobilnikov.

Od začetka Nexus programa leta 2010 je bilo "sestavljalcev" več: HTC, Samsung, LG in Motorola so omogočili telefon ali dva, LG celo tri modele.

Bo partnerstvo Googla in Huaweija trajalo? To bomo verjetno videli že v prihajajočem letu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki