marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Bo Facebook izdal lastni pametni mobilni telefon?


06.06.2012
Objavil: Janez Lukan

Špekulacijam o Facebook-ovem pametnem telefonu narašča tempo, New York Times pa je vodilni vir informacij. V časopisu piše, da je Facebook že najel pol ducata inženirjev programske in strojne opreme, ki so predhodno za Apple sodelovali pri razvoju iPhone-a in iPad-a.

Informacije naj bi prihajale iz ust zaposlenih pri Facebook-u in njihovih zunanjih inženirjev, ki pravijo, da podjetje predstavitev telefona načrtuje ''za drugo leto.'' Temu dodajajo tudi domnevno združitev socialnega omrežja in HTC-ja za izdelavo naprave.

Pri časniku navajajo, da je predsednik uprave Mark Zuckerberg pokazal veliko interesa in že povabil potencialne kandidate na razgovore za ta projekt, katerega kodno ime je ''Buffy.''
V časopisu piše, da je Zuckerberg govoril z enim od inženirjev in ga »zasuval« z vprašanji o sestavi pametnih telefonov. Inženir pravi, da je bil Zuckerberg zelo radoveden in spraševal o najmanjših detajlih, tudi o vrstah čipov, ki se uporabljajo.

Ker so pravkar ( nekoliko katastrofalno) priplavali v obtok na borzi, je Facebook primoran ustvariti nov vir dohodka, torej je verjetno pametni telefon le del tega načrta. Facebook teh navedb še ni komentiral, po poročanjih pa je podjetje odločeno, da ohrani vse detajle kot skrivnost .

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki