marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Bluetooth čipi zelo priljubljeni


21.07.2006
Objavil: Marko Likar

S povečano prisotnostjo bluetooth čipov v mobilnih napravah je prodaja le-teh močno narasla. Kot posledica rasti so cene močno padle in s tem se odpirajo nove možnosti za prodor bluetootha v cenejši segment mobilnikov ter druga področja brezžičnih naprav.

Brian O'Rourke, predstavnik In-Stat, poroča: ''Glavni vzrok za integriranje bluetootha v mobilnike je povezava z brezžičnimi slušalkami, ki jih je bilo samo v letu 2005 prodanih 33 milijonov. Pričakuje se rast prodaje na 55 milijonov prodanih izdelkov v letu 2006.''

Iz nedavnih raziskav In-Stat je možno razbrati:

 • Proizvajalci GSM aparatov pospešeno vključujejo bluetooth čipe, saj ga ima ena tretjina vseh predstavljenih mobilniku v letu 2005.
 • Evropski in Japonski proizvajalci avtomobilov vključujejo bluetooth v njihove luksuzne limuzine.
 • Rezultati In-Stat raziskave, imenovane ''In-Stat's 2006 Residential Technology Survey'', so pokazali, da je 50 % povprečnih ameriških uporabnikov seznanjenih s tehnologijo bluetooth; v letu 2005 je bilo takih le 2 %.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki