marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Bluetooth prenos na večje razdalje


03.07.2007
Objavil: Dare Gliha

Wireless Cables je danes najavil prihod bluetooth naprave naslednje generacije z imenom AIRcable Host XR. Največja novost je velik doseg, ki bi ob strokovni namestitvi zmogel kar do 30 km.

Anteno z močjo 9 dBi bi omogočala doseg razdalje okoli 2 km, z 18 dBi moči pa že velikih 10 km. Zaradi visoke odzivnosti bi lahko nova naprava povečala doseg šibkejših bluetooth naprav, kot so mobilniki ali slušalke za več sto metrov.

Nobena druga naprava ji ne pride blizu, saj le-te omogočajo doseg le do 10 m. Visoka odzivnost in velik doseg lahko šibkejšim napravam poveča doseg do 100 m. AIRcable Host XR se na računalnik namesti preko vrat USB, brez težav pa deluje v okolju Windows, MAC in Linux, ter tako podpira praktično vse bluetooth profile.

AIRcable Host XR ne potrebuje dodatnega napajanja, njegovo alumijijasto ohišje pa zmanjšuje interference. Več informacij o novem izdelku si lahko preberete tudi na spletni strani podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki