marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

Blokada ukradenih telefonov v Veliki Britaniji


22.08.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Mobilni operaterji v Veliki Britaniji so se odločiti zmanjšati krajo mobilnih telefonov z zablokiranjem ukradenih mobilnih telefonov v roku 48 ur v vseh britanskih omrežjih. Za ta korak so se odločili po opozorilnem pismu Mobile Industry Crime Action Forum-a (MICAF), v katerega so vključeni Vodafone, O2, T-Mobile, Orange in 3.

John Reid, državni sekretar, ki je obljubil 1,3 miljona funtov specialistom posebne državne ekipe za kriminal, je pozdravil to pobudo. "Javnost mora imeti svobodo pri prenašanju vrednih predmetov, kot so mobilni telefoni in MP3 predvajalniki, brez strahu, da bodo tarče roparjev," je dejal.

Jack Wraith, direktor MICAF-a, je dejal, da je blokiranje že v uporabi pri ukradenih telefonih, a vseeno ni odgovornosti s strani omrežij, kjer je blokiranje nujno. "Mobilni operaterji so sedaj odgovorni in bodo imenovani ter javno ponižani z naše strani, če ne uspejo držati obljube," je dejal.

Wraith je argumentiral, da večina novih telefonov ne more biti več usposobljena, ko so enkrat blokirani. Se pa zaveda problema prodaje britanskih telefonov v druge države sveta.

Ugotovitve policije kažejo na to, da se je lani cestni kriminal in rop povečal za 8 odstotkov s prejšnega leta. To pa pripisujejo povečanju števila mladih ljudi, ki nosijo s seboj mobilne telefone in MP3 predvajalnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki