marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Kmalu BitTorrent na mobilnikih?


08.01.2007
Objavil: Marko Likar

BitTorrent Inc. je nedavno najavil nakup BitTorrent klienta µTorrent. V sklopu tega je ustvarjalec Bram Cohen napovedal nove projekte in inovativnejše načine prenosa in izmenjave datotek. Uradno še ni nič dorečeno, vendar se napoveduje uporaba BitTorrenta na mobilnikih.

BitTorrent je priljubljen P2P protokol, ki datoteke kot so filmi, glasba ipd. razdeli v majhne koščke in jih nato posreduje uporabnikom, ko jih potrebujejo in s tem omogoča hitrejše prenose. Klient poišče vse koščke datoteke in jih sestavi v celoto, z drugimi besedami v pesem ali film.

Bram Cohen, ustvarjalec BitTorrenta je dejal, da je velika verjetnost, da se bo BitTorrent pojavil na mobilnikih in tudi drugih platformah. Preprost javanski program bi bil idealna rešitev, saj bi ga bilo možno namestit na praktično vse današnje mobilnike. Z naloženim klientom in hitrim prenosom UMTS omrežja, bi lahko prenos potekal brez težav. BitTorrent ima veliko skupino privržencev in bi zelo verjetno tudi hitro zaživel na mobilnikih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki