marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Nove Li-ion baterije bodo dobile 10-kratni pospešek


22.12.2007
Objavil: Borut Groboljšek

Kot poročajo raziskovalci s Stanforda je velik pospešek za Li-ion baterije tik za vogalom. Pričakujemo lahko do 10 krat večje zmogljivosti baterij pri enaki velikosti. Novi izum je v procesu patentiranja, hkrati pa seYi Cui, asistent na oddelku za materialno znanost in inženirstvo, že pogaja s predstavniki proizvajalcev baterij.

Minilo je že kar precej časa, odkar smo na področju baterij lahko zasledili kakšno novost, tako da je to odkritje pravzaprav revolucionarno in bo omogočalo, da bodo mobilni telefoni brez polnjenja delovali mesece ali pa bodo po novem baterije minimalne.

Skrivnost v ozadju tega odkritja so silikonske nano žice. Čeprav se sliši, kot da vse skupaj prihaja iz znastveno fantastičnega filma, je vsa stvar v resnici preprosta - gre samo za nov način, kako shraniti litij v baterijo.
Običajno je kapaciteta baterije določena s tem, koliko litija je mogoče shraniti v ogljik v bateriji. Silikon pa ima veliko večjo zmožnost vsezanja litija kot ogljik ima pa to slabost, da ga polnilni cikli spreminjajo v prah in tako zmanjšujejo kapaciteto.

Cui-jeva baterija se temu problemu ogne z uporabo nano tehnologije. Litij je shranjen v gozdu silicijevih nitk premera tisočinke debeline lista papirja. Nano žice štirikratno povečajo prostornino, ko vsrkajo litij, za razliko od ostalih silicijevih oblik pa s časom ne razpada.

Sedaj samo še čakamo, kaj nam bo nova tehnologija Li-ion baterij prinesla pri uporabi naših mobilnih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki