marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

Azure Speech Services sedaj tudi s slovenskim jezikom


08.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je v zadnji posodobitvi storitev Azure Speech Services, ki z umetno inteligenco omogočajo pretvorbo govora v besedilo ali besedila v govor ter prevajanje v realnem času, vključil podporo za slovenski jezik. S to posodobitvijo storitve Azure Speech Services podpirajo večino jezikov v Evropski uniji.

Hkrati je Microsoft posodobil tudi modele za sintezo govora, ki z zmogljivim sistemom Neural TTS poskrbijo za pretvarjanje besedila v govor, ki je zelo podoben naravnemu govoru.

Novost razvijalcem rešitev in storitev nudi:

• Pretvorbo govora v slovenskem jeziku v besedilo (Speech-to-Text), na primer za potrebe glasovnega upravljanja, prepisovanje pogovorov in analizo klicev v središče za podporo strankam.

• Razvoj pametnih aplikacij in storitev, ki z uporabniki komunicirajo na bolj naraven način, prek pretvorbe besedila v govor (Text-To-Speech), ki je zelo podoben naravnemu govoru.
Razvoj aplikacij s sposobnostjo prevajanja govora v katerem koli podprtem jeziku v realnem času. Storitev Azure Translator podpira prevode med več kot 70 jeziki.

Drugi pomembni prednosti storitev Azure Speech Services sta izredno hiter razvoj prototipov aplikacij in možnost uvedbe v lastnem podatkovnem centru, kar pomeni, da se obdelava podatkov izvaja brez posredovanja v računalniški oblak (razen plačilnih informacij).

Več informacij je na voljo tudi na Azure Speech spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki