marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Asus predstavlja tablice ZenPad


05.06.2015
Objavil: Dare Gliha

ZenPad je družina premijskih tablic, ki prefinjeno oblikovanje združuje z možnostmi zabave in produktivnosti. Tablice so na voljo v treh velikostih, in sicer kot 7-palčna ZenPad 7.0, 8-palčna ZenPad 8.0 ali ZenPad S 8.0 z digitalnim peresom Z Stylus ter kot 10-palčna ZenPad 10.1 z opcijsko tipkovnico. Vsi modeli nudijo brezžično povezljivost Wi-Fi, mobilen prenos podatkov prek omrežij LTE/3G, tablice pa lahko delujejo tudi kot pametni telefon.

Opremljene so z zasloni IPS visoke ločljivosti, ekskluziven nabor tehnologij ASUS VisualMaster pa z rešitvama ASUS Tru2Life in TruVivid poskrbi, da je prikazana slika resnično odlična. Tablice namreč premorejo slikovni procesor, kot ga poznamo iz dražjih digitalnih televizorjev. Tehnologija ASUS Tru2Life analizira vsako piko preden jo prikaže na zaslonu in inteligentno obdela njen kontrast in ostrino ter poudari barve. ASUS TruVivid prispeva k berljivosti vsebin, saj z nastavitvami svetilnosti in odzivnosti na dotik znatno izboljša uporabniško izkušnjo.

Tablice ZenPad so kot prve na svetu deležne tehnologije DTS Premium Sound™ za izreden zvok. Vgrajen DTS-HD kodek namreč poskrbi, da so vse multimedijske vsebine slišati izvrstno, prek tablice pa lahko na ustrezni povezani napravi predvajamo tudi prostorski DTS zvok v 5.1-kanalnem načinu. Tablice so opremljene še s programsko opremo DTS Sound Studio™, ki vsak zvok spremenijo v prostorski in ga predvajajo prek zvočnikov ali slušalk.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki