marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

ASUS predstavil tablici Vivo Tab in Vivo Tab RT


12.09.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetje ASUS je ob sejmu IFA 2012 predstavilo dva nova tablična računalnika, ki ju poganja operacijski sistem Windows 8. Tablici Vivo Tab in Vivo Tab RT odpirata vrata v nov svet mobilnih možnosti in spreminjata uporabniško izkušnjo. Opremljeni sta namreč z odstranljivo QWERTY-tipkovnico ter visokoločljivim zaslonom, ki podpira večprstni dotik.

Tablici Vivo ponujata dvonamenski dizajn, saj ponujata uporabniško izkušnjo primerljivo s prenosnimi računalniki. Zanjo je zaslužna odstranljiva QWERTY-tipkovnica z vgrajenimi dodatnimi baterijami, sicer pa uporabnik tablico upravlja preko odličnega Super IPS+ zaslona, ki podpira večprstni dotik in ponuja odlično uporabniško izkušnjo z Windows 8. Tehnologija ASUS TruVivid skrbi za izjemno čiste in jasne barve, medtem ko steklo CorningR Fit Glass zaslon ščiti pred praksami in udarci. Po zaslonu Vivo tab, katerega diagonala meri 11,6 palca (29,5 cm), lahko uporabnik piše tudi s pomočjo peresa Wacom, kar še dodatno izboljša produktivnost uporabnika. Ultra lahka Vivo Tab RT pa je namenjena mobilni zabavi in predstavlja idealno rešitev za uporabnike, ki se radi zabavajo kadarkoli in kjerkoli.

ASUS Vivo Tab

ASUS Vivo Tab ima vgrajeno zadnjo generacijo procesorjev IntelR AtomT ter 2 GB pomnilnika. Podaki se shranjujejo na 64GB eMMC vgradno pomnilniško kartico. Zaslon, občutljiv na dotik, ponuja izjemno uporabniško izkušnjo z Windows 8, tako pri delu kot tudi zabavi. Wacomovo elektronsko pero podpira do 1024-nivojsko zaznavo pritiska za kar najbolj natančno delo in navigacijo. ASUS Vivo Tab zato ponuja izredno visoko učinkovitost dela.

Uporabniki, ki veliko uporabljajo tipkovnico, bodo veseli polne QWERTY-tipkovnice v obliki razširitvene postaje. Vanjo so vgrajeni tudi baterija, dvoje vrat USB ter sledilna ploščica. 11,6-palčni Super IPS+ prikazuje sliko v ločljivosti 1366 x 768 pik in je izjemno dobro berljiv tudi pri dnevni svetlobi. Podpira tudi upravljanje na dotik (do 10 hkratnih pritiskov), e-pero Wacom pa ponuja še bolj naravno izkušnjo vnosa podatkov.

Kljub kompaktnim dimenzijam ultratanki (8,7 mm) in lahki (675 gramov) Vivo Tab postreže s kakovostnim zvokom, saj ima vgrajeno večkrat nagrajeno tehnologijo SonicMaster, ki jo poznamo iz sveta prenosnikov ASUS. Na zadnji strani tablice je vgrajen fotoaparat ločljivosti 8 milijonov pik z LED-bliskavico, medtem ko je na prednji strani vgrajena kamera z ločljivostjo 2 milijona pik, ki služi za opravljanje video klicev. Tablica Vivo Tab ima vgrajen tudi čip NFC, ki ji omogoča enostavno komunikacijo z drugimi napravami, ki podpirajo tehnologijo bližnje komunikacije (NFC).

ASUS Vivo Tab RT

Tablica ASUS Vivo Tab RT je prav tako tanka (8,3 mm) in lahka (520 gramov). Poganja jo NVIDIAR TegraR 3 štirijedrni procesor z 12-jedrno grafiko za odlične grafične zmogljivosti. Delovnega pomnilnika je 2 GB, hrambi podatkov pa je namenjenih 32 GB na pomnilniški rešitvi eMMC. Z naloženim operacijskim sistemom Windows RT, tablica Vivo Tab RT ponuja obilo zabave in prevzema vlogo odličnega pomočnika pri vsakdanjih opravilih.

ASUS Vivo Tab RT premore enak inovativni dizajn kot tablice Transformer, prav tako pa je zanj na voljo razširitvena postaja v obliki QWERTY-tipkovnice z vgrajeno sledilno ploščico, USB-vhodi in baterijo.

Applikacije, igre in filmi, ustvarjeni za Windows 8, bodo videti odlično na 10,1-palčnem (25,7 cm) Super IPS+ zaslonu z ločljivostjo 1366 x 768 pik. Za nadpovprečno kakovosten zvok pa skrbi tehnologija ASUS SonicMaster. Tablica Vivo Tab RT ima vgrajeni enak fotoaparat in kamero kot Vivo Tab, kar ji zagotavlja izjemne multimedijske sposobnosti. Prav tako ima vgrajen tudi čip NFC.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki