marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Mobilna aplikacija ASfalt – nova brezplačna pomoč voznikom


07.08.2015
Objavil: Thomas Bergant

Adriatic Slovenica je zagotovila vsem voznikom brezplačno pomoč v prometu z mobilno aplikacijo ASfalt. Z njo lahko spremljajo prometne informacije in razmere na shranjenih relacijah v Sloveniji, poiščejo svoje parkirano vozilo tudi v tujini ali kliknejo za hiter klic Avto asistence, če se znajdejo v težavah doma ali na tujih cestah.

Namen aplikacije je vzpostavitev mobilne platforme za udeležence v cestnem prometu. Aplikacija ASfalt temelji na prikazovanju informacij o razmerah na cesti v Sloveniji. Dobrodošla funkcionalnost aplikacije je tudi ta, da si voznik lahko shrani svoje pogoste relacije na slovenskih cestah, aplikacija pa ga preko opomnika obvešča o trenutnih cestnih razmerah na teh relacijah. Zavarovalnica Adriatic Slovenica tako nadaljuje usmeritev v sodobne tehnologije, s katerimi nadgrajuje dostopnost storitev, skrb za preventivo in prizadevanja za večjo varnost v prometu. S pomočjo brezplačne mobilne aplikacije ASfalt imajo vozniki zdaj vedno pri roki pomembne informacije.

Za večjo varnost v prometu in udobje voznikov
Ker je aplikacija na voljo brezplačno, v Adriaticu Slovenici ocenjujejo, da bodo z njo prispevali k varnejši vožnji in izboljšanju razmer ter boljši pretočnosti prometa na slovenskih cestah. Aplikacija ASfalt bo tako pomembno prispevala k dolgoročnejši večji varnosti v prometu. Mag. Karmen Škoda Piško, izvršna direktorica za trženje pri AS-u, je ob pričetku delovanja aplikacije ASfalt povedala: »Z novo brezplačno aplikacijo na pametnih telefonih, ki smo jo ponudili vsem voznikom, nadaljujemo naša prizadevanja za preventivo in večjo varnost v prometu, obenem pa nadaljujemo usmeritev zavarovalnice v sodobne tehnologije, ki strankam omogočajo vse bolj dostopne, varne in hitre storitve, prilagojene njihovim novim potrebam. Verjamem, da jo bodo kot dobrodošlo pomoč prepoznali vsi vozniki. Pričakujemo torej dober odziv, ker pa želimo aplikacijo še nadgraditi, izboljšati in razvijati skupaj z uporabniki, smo jih pozvali, naj nam pošljejo svoje predloge na asfalt@as.si. Skupaj z njimi namreč lahko takoj nadgradimo uporabniško izkušnjo, saj nam izbrana tehnologija to omogoča«.

Kaj nudi aplikacija ASfalt?
Z aplikacijo lahko vozniki na pametnem telefonu v vsakem trenutku preverijo razmere na cestah v Sloveniji in se tako izognejo zastojem zaradi prometnih nesreč, okvarjenih vozil, del na cestišču ali neugodnih vremenskih razmer. S tem poskrbijo za svojo varnost in udobno vožnjo brez čakanja in slabe volje. V aplikaciji si lahko tudi označijo pot od doma do službe, šole ali druge izbrane poti in določijo točen čas (dan in uro), ko želijo, da jih aplikacija obvesti o razmerah na izbrani relaciji slovenskih cest. Aplikacija nudi pomoč tudi ob iskanju svojega parkiranega vozila, kar velja tudi v tujini, ob vklopljenem prenosu podatkov. Zadostuje, da si voznik označi lokacijo parkiranega vozila in tako doma ali v tujini brez težav najde svoj avto. Ko se znajde v težavah zaradi okvare vozila, prometne nesreče ali samo zagate, kot so na primer izgubljeni ključ, pa mu aplikacija ASfalt ob vklopljenem prenosu podatkov omogoča hiter klic Avto Asistence AS tudi iz tujine. Za večjo varnost voznikov je zavarovalnica novi aplikaciji dodala še koristne napotke, kako ravnati v primeru prometne nesreče in okvare vozila, kako ravnati v tujini …

Aplikacija je namenjena reševanju potreb uporabnikov
Aplikacija je uporabna in koristna za vse voznike, saj omogoča lažje načrtovanje poti. Je zelo nazorna, na zemljevidu pokaže točno lokacijo, kje se nahajamo, kje so ovire v prometu in kako se jim izogniti. Pomoč je zelo koristna, ko smo pozabili, kje smo pustili svoje parkirano vozilo, sploh v neznanem okolju na tujem, za vsakogar pa je primeren tudi hiter klic do Avto asistence in redna obvestila, ko na naši običajni poti pride do težav v prometu. Kot poudarjajo v AS-u, pričakujejo, da se bo aplikacija dolgoročno izboljšala na podlagi predlogov javnosti, saj jo imajo namen dograjevati s prejetimi koristnimi predlogi vsaj dvakrat letno.

Kako do aplikacije?
Brezplačno aplikacijo ASfalt si lahko uporabniki operacijskega sistema Android naložite z obiskom spletne mobilne trgovine Google Play, za vse uporabnike operacijskega sistema iOS pa je na voljo v trgovini Apple App Store. Vse informacije o aplikaciji dobite na povezavi http://www.as.si/asfalt, vaša vprašanja in predloge za izboljšave pa lahko pošljete na naslov asfalt@as.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki