marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHonor potrdil partnerstvo z Mediatekom, Qualcommom, Intelom in AMD
27.01.2021

Honor je pred kratkim predstavil pametni telefon V40 5G in s tem označil nov začetek podjetja na samostojni poti, izven okrilja Huaweija. Po najavi je izvršni direktor George Zhao sporočil, da je njegova ekipa podpisala partnerstvo z večjimi proizvajalci čipov, med katere spadata MediaTek in Qualcomm.

slikaLG razmišlja o prodaji oddelka mobilne telefonije
25.01.2021

Že nekaj časa se na naslovnicah časnikov pojavljajo novice o nameri, da LG zapusti trg mobilnih telefonov. V igri je bilo že kar nekaj scenarijev, zadnje novice pa nakazujejo, da se LG o prodaji pogovarja z vietnamskim konglomeratom Vingroup Co.

TelekomTelekom Slovenije vzpostavil prvo mobilno gostovanje 5G
23.01.2021

Potem ko je Telekom Slovenije v lanskem letu vzpostavil prvo nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G), je odslej mobilnim naročnikom na voljo tudi prvo mobilno gostovanje 5G. Tako lahko naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije že gostujejo v omrežju 5G avstrijskega operaterja Hutchison Drei Austria.

slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

članki

ARM procesorji že na 2,5 GHz


01.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Podetje ARM je objavilo nov procesor z oznako Cortex A15 MPCore. Pametni mobilniki naj bi s tem srčkom tiktakali pri nekje 2,5 GHz.

Namenjen za uporabo v tablicah, veliko zaslonskih prenosnih računalnikih in domačnih zabavnih sistemih, kot tudi v mobilnikih.

Omenjajo petkratno izboljšavo hitrosti napram današnjim procesorjem, brez dodatne potrate energije, a kljub temu s funkcionalnostmi, kot so 3D navigacija, izboljšana realnost, visoko zmogljive internetne povezavame in snemanje HD video posnetkov - vse z vašega mobilnika ali tablice.

Cortex A15 je evolucija uspešnih Cortexovih A serij, kjer številni proizvajalci še vedno uporabljajo model A8 pri visoko zmogljivih mobilnikih.

Samsung, ST Ericsson in Texas Instruments so pomagali pri oblikovanju funkcionalnosti novega procesorja: "Tržne zahteve po vse večji funkcionalnosti
in povezavah z nizko porabo energije zahteva naprednejši procesor, sam sistem in dizajn čipa," je dejal Yiwan Wong iz Samsunga; "Novi Cortex A15
MPCore procesor iz podjetja ARM bo s kvantnim skokom v procesiranju, uspešno omogočil veliko elektronskih naprav naslednjih generacij in redefiniral
stopnjo izkušnje uporabnikov."

Novi ARM Cortex A15 je za licensiranje že na voljo, tako v 32 nm, kot v 28 nm arhitekturi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki