marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

članki

ARM bo spet sodeloval s Huaweijem


28.10.2019
Objavil: Dare Gliha

Britanski proizvajalec čipov ARM je izjavil, da bo ponovno dovolil uporabo svoje tehnologije za čipe, ki jih izdeluje Huawei. Sodelovanje so prekinili maja, ko se je pričel trgovinski spor med ZDA in Huaweijem. ARM meni, da je njihova tehnologija iz Združenega kraljestva in zato prepoved za njih ne velja.

Huaweijeva hčerinska družba HiSilicon, ki izdeluje čipe za pametne telefone podjetja, za osnovo svojih čipov uporablja ARM-ovo zasnovo. Podjetje ARM je navedlo, da njihova arhitektura v8-A in njena naslednja generacija nista ameriškega porekla, zato ameriške omejitve ne veljajo.

Zdi se, da je trgovinski spor med ZDA in Kitajsko močno prizadel Huawei, saj je družbi prepovedal sodelovanje z ameriškimi dobavitelji. Čeprav so bili začetni pogoji močno omejujoči, se je kasneje to malenkost omililo. Tako je pred mesecem dni med prvimi sodelovanje obnovil Qualcomm, sedaj pa se jim je pridružil tudi ARM.

Ali bo kmalu sledilo še kako podjetje, med katere sodi tudi Google, bomo videli verjetno kmalu. Bi pa to bil zelo dober korak za Huawei, saj je njihov zadnji paradni konj Mate 30 Pro zaradi odsotnosti Googlovih storitev za večino sveta trenutno precej neuporaben mobilnik.

fotografije
komentarji