marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Španska policija aretirala pisca virusov


04.07.2007
Objavil: Dare Gliha

Španska policija je aretirala moškega, ki je po njihovih navedbah osumljen širjenja nekaj trenutno najbolj razširjenih mobilnih virusev. 28 letni moški je po vsej verjetnosti avtor virusov, ki so okužili preko 115.000 mobilnikov. Aretiran je bil v španski Valencii.

Osumljenec je po navedbah policije avtor preko 20 različic virusa Cabir in CommWarrior, ki sta ciljala na mobilnike z operacijskim sistemom Symbian S60. Ta operacijski sistem poganja Nokiino serijo N ter preko 100 ostalih pametnih mobilnikov. Virus se je na mobilnik prenesel preko bluetooth povezave ali MMS sporočila. Takoj ko uporabnik sporočilo odpre, pa se virus namesti na telefon.

CommWarrior je precej bolj uničevalen, saj iz telefona izbriše podatke in ga celo formatira. Širi se preko številk v imeniku, katerim pošlje okuženo sporočilo preko MMS ali bluetootha. Cabir se razpošilja preko bluetootha in na okuženem mobilniku stalno išče prisotnost druge naprave, kateri bi poslal okuženo sporočilo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki