marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsungov "prevajalnik v živo" zdaj deluje z aplikacijami drugih ponudnikov
26.07.2024

Samsung je pred kratkim napovedal, da bo funkcija "prevajalnik v živo" , ki je del sistema Galaxy AI, kmalu na voljo tudi za aplikacije drugih ponudnikov. To se je sedaj tudi zgodilo.

slikaTrg pametnih telefonov raste že tretje četrtletje zapored
24.07.2024

Najnovejše tržno poročilo družbe Canalys kaže, da je trg pametnih telefonov v drugem četrtletju leta 2024 dosegel že tretjo zaporedno medletno rast. Med aprilom in junijem je bilo dobavljenih 288 milijonov pametnih telefonov, kar je 12 % več kot lani.

slikaApple se po predstavitvi iPhona 16 pripravlja na obsežen cikel nadgradenj
22.07.2024

Investicijsko podjetje Wedbush je razkrilo, da Apple z novo linijo telefonov iPhone 16 pričakuje veliko rast prodaje. Analitiki napovedujejo " ogromno" povpraševanje in "obsežen cikel nadgradenj", ki ga bo poganjala umetna inteligenca (Apple Intelligence).

slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

članki

V aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem


10.06.2024
Objavil: Dare Gliha

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

Čeprav ne poznamo natančne številke, se je število prodanih iPhonov prejšnji mesec močno povečalo, kar pa je izboljšanje glede na 12-odstotno povečanje prodaje v marcu. To je ponovna rast, potem ko je Apple v prvih dveh mesecih leta 2024 zabeležil precejšen 37-odstotni padec. Takratne napovedi so kazale, da bodo Applove številke še naprej upadale, vendar so se izkazale za napačne.

Ta preobrat gre pripisati velikim popustom, ki jih je Apple ponujal - do 2.300 CNY (320 USD) za izbrane modele. Ti popusti naj bi maja še naprej spodbujali rast prodaje iPhonov. Veliki popusti so se začeli, ko je Huawei na lokalnem trgu predstavil serijo Pura 70. Huawei je prehitel Apple in je zdaj druga največja blagovna znamka pametnih telefonov na Kitajskem, takoj za svojo nekdanjo hčerinsko družbo Honor.

Po podatkih CAICT je bilo aprila letos na Kitajskem skupaj 3,495 milijona enot pametnih telefonov tujih blagovnih znamk, kar je več kot 2,301 milijona aprila lani. To je od skupno 22,7 milijona aprila prodanih pametnih telefonov (25,5-odstotno povečanje na letni ravni).

Kljub močnemu začetku je bila prodaja telefonov iPhone serije 15 na Kitajskem šibkejša od prodaje telefonov serije 14. Do konca leta je še nekaj mesecev, vendar bo kmalu prevladala serija iPhone 16 s številnimi izboljšavami.

Sliko je po podatkih Canalysa pripravil Reutersev novinar Akash Sriram Sriram/@hoodieonveshti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki