marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR želi doseči najvišjo raven kakovosti izdelkov
07.06.2023

HONOR konsistentno posveča veliko pozornosti raziskavam in razvoju, do sedaj so vložili več kot 20 milijonov dolarjev v sofisticirano opremo za testiranje kakovosti v svojem Global Compliance and Testing Centru (GCTC). HONOR tako izvaja interne teste za preverjanje več kot 200 certifikacijskih standardov, vključno s certifikatom Conformité Européenne (CE).

slikaXiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov
05.06.2023

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

slikaZaslon, ki uporabnikom pomaga pri večjem izločanju melatonina pred spanjem
02.06.2023

HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Tako je nedavno predstavljeni telefon HONOR Magic5 Pro postal prvi pametni telefon s certifikatom TÜV Rheinland Circadian Friendly, ki podpira možnost Circadian Night Display.

slikaSerija iPhone 16 Pro bo dobila večje zaslone in periskopske kamere
31.05.2023

Medtem ko bo serija iPhone 15 predvidoma predstavljena jeseni, se govorice o generaciji iPhone 16 pojavljajo že več mesecev. Znani Applov analitik Min-Chi Kuo je delil svojo najnovejšo informacijo, ki kaže, da bosta telefona iPhone 16 Pro in 16 Pro Plus ponujala večje zaslone in periskopske senzorje kamer.

članki

Applovo prvo četrtletje rešuje rekordna prodaja iPhona


08.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple je objavil rezultate svojega fiskalnega četrtletja in ti so boljši, kot so pričakovali analitiki. Podjetje iz Cupertina je med januarjem in marcem 2023 ustvarilo 94,8 milijarde dolarjev prihodkov, kar je 3 % manj kot lani, ko so znašali 97,2 milijarde dolarjev.

Podjetje je v prvih treh mesecih leta zabeležilo rekordno prodajo telefonov iPhone in rekordno prodajo storitev, vključno s storitvami App Store, Apple Music, Apple Pay in iCloud.

Padec v primerjavi z letom poprej je bil predvsem posledica slabše prodaje računalnikov Mac in iPadov. Na srečo za Apple so prihodki od prodaje iPhona znašali 51,3 milijarde dolarjev, kar je 2 % več kot leto prej, na nekaterih razvitih in razvijajočih se trgih, kot so Indija, Indonezija in Turčija, pa so se na letni ravni podvojili.

Applove storitve imajo zdaj 975 milijonov plačljivih naročnin, kar je neverjetnih 150 milijonov več kot leta 2022. Poročilo je razkrilo tudi, da je aktivnih nameščenih naprav zdaj stabilno več kot 2 milijardi.

Tim Cook je pojasnil, da bo podjetje še naprej vlagalo na dolgi rok, vključno z "velikim napredkom pri vzpostavljanju ogljično nevtralnih izdelkov in dobavnih verig do leta 2030". Apple je delničarjem izplačal 23 milijard dolarjev od 28,6 milijarde dolarjev denarnega toka iz poslovanja, že enajsto leto zapored pa je bila povečana četrtletna dividenda, je dodal izvršni direktor.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki