marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Applovo prvo četrtletje rešuje rekordna prodaja iPhona


08.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple je objavil rezultate svojega fiskalnega četrtletja in ti so boljši, kot so pričakovali analitiki. Podjetje iz Cupertina je med januarjem in marcem 2023 ustvarilo 94,8 milijarde dolarjev prihodkov, kar je 3 % manj kot lani, ko so znašali 97,2 milijarde dolarjev.

Podjetje je v prvih treh mesecih leta zabeležilo rekordno prodajo telefonov iPhone in rekordno prodajo storitev, vključno s storitvami App Store, Apple Music, Apple Pay in iCloud.

Padec v primerjavi z letom poprej je bil predvsem posledica slabše prodaje računalnikov Mac in iPadov. Na srečo za Apple so prihodki od prodaje iPhona znašali 51,3 milijarde dolarjev, kar je 2 % več kot leto prej, na nekaterih razvitih in razvijajočih se trgih, kot so Indija, Indonezija in Turčija, pa so se na letni ravni podvojili.

Applove storitve imajo zdaj 975 milijonov plačljivih naročnin, kar je neverjetnih 150 milijonov več kot leta 2022. Poročilo je razkrilo tudi, da je aktivnih nameščenih naprav zdaj stabilno več kot 2 milijardi.

Tim Cook je pojasnil, da bo podjetje še naprej vlagalo na dolgi rok, vključno z "velikim napredkom pri vzpostavljanju ogljično nevtralnih izdelkov in dobavnih verig do leta 2030". Apple je delničarjem izplačal 23 milijard dolarjev od 28,6 milijarde dolarjev denarnega toka iz poslovanja, že enajsto leto zapored pa je bila povečana četrtletna dividenda, je dodal izvršni direktor.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki